1- Vücut Tipiniz

Söz Ve Nişan Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken 5 Madde. 1- Vücut Tipiniz  Genel olarak 4 vücut tipi var: Armut, elma, dikdörtgen ve kum saati vücut tipi. Bu vücut tiplerinden hangisine sahip olduğunuzu belirleyip, abiyenizi seçebilirsiniz mesela armut vücut tipine sahipseniz, belden aşağıya genişleyen, A formundaki modelleri seçmenizi öneriyoruz. Basen bölgesi dar ve ince kumaşlardan kaçınmalısınız. Dikdörtgen vücut tipine sahipseniz, yapmanız gereken iki şey ya bel oyuntunun olduğuna dair bir algı yaratacaksınız ya da dikkatleri belinizden uzaklaştıracaksınız. Kendinden kemerli modeller, belden kabaran modeller seni daha kıvrımlı gösterecektir. Straplez yaka ya da yırtmaçlı abiyeler doğru tercih olacaktır.

2- Havanın Durumu

Söz ya da nişanının olacağı gün havanın nasıl olacağına dikkat etmeniz gerekir. Özellikle de mekan olarak açık alan seçti iseniz sıcak bir yaz gününde nişan töreninde uzun kollu bir elbisenin iyi bir seçenek olmayacağı gibi, rüzgarlı bir ilkbahar gününde uçuş uçuş kumaştan hazırlanan mini bir abiye sizi zor durumda bırakabilir.

3- Nişanın Mekânı

Mekana en uygun elbise seçme gerekliliği elbette nişanlığın için de geçerli. Şu kuralı unutma: Mekân olarak evden uzaklaşıp, davet saati olarak da gündüzden geceye yaklaştıkça, abiyenin boyu uzar, topuk boyu yükselir. Evde yapacağın bir nişan töreninde, diz üstünde mini boy nişanlıklara yönelmeni tavsiye ediyoruz.

Kum saati vücut tipine sahipsen vücudunu saran bir abiye, armut vücut tipine sahipsen de belden aşağıya kloş inen bir model tercih edebilirsin.

4- Abiyenin  Kumaşı Abiyelerde en çok kullanılan kumaşlar; Şifon, tafta, saten, ipek, organze, tül ve Fransız dantelidir. Gelinliğin kumaşını seçerken terletme yapmayan, vücudu fazla sıkmayan, mevsime uygun kumaşlar tercih edilmeli. Ayrıca yüzde yüz ipekten hazırlanmış bir abiye ile tamamı Fransız danteli kaplı bir model yüksek maliyetli olacaktır. Nişan mekanı olarak bahçe, kır alanı gibi doğa ile iç içe olunan bir yeri seçtiysen, tül kumaşları, düğün salonu gibi büyük bir kapalı mekan tercih ettiysen de saten, tafta gibi daha gösterişli kumaşları tercih edebilirsin.

5- Damatla ile Uyum

Damat adayının giydiği takım elbisenin tonuyla, nişanlığın tonu birbiri ile uyumlu görünmeli. Mesela müstakbel damat açık gri renkte bir takım elbise giyerken, sen pudra pembe bir abiye seçebilirsin. Aksesuarlarda da uyumu yakalamak mümkün. Nişan çiçeği kullanacaksan, damat da aynı tür çiçeklerden hazırlanan bir yaka çiçeği takabilir.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.