Söz ve nişan organizasyonları için öneriler; söz veya nişan organizasyonları birbirlerini seven çiftlerin evlilik adımlarını atarken geçirmeleri gereken bazı güzel zamanlardan birkaçı … Söz ise söz kesmek olarak bilinen merasim en basit özetiyle ilişkiyi aileler nezdinde resmiyete dökmek anlamına gelir. Evlilik kararı verildiğini simgeleyen yüzükler, ilk olarak bu organizasyonla takılır. Merasim esnasında evlenecek çiftin aileleri de birbiriyle tanışmış olur. Genellikle kız isteme töreniyle söz kesimi aynı gün yapılır. Ancak ülkemizde bazı yörelerde nadiren de olsa kız istemenin sonraki haftasında söz kesildiği de görülür. Aile arasında olsun dendiğinde, küçük nişan veya söz organizasyonları için çiftlerin tercihi genellikle nişanı ya da sözü evde yapmaktan yana oluyor.

Siz de söz ya da nişanınızı evde yapıyorsanız, davetliler için şık ve orijinal bir ambiyans yaratmaya ne dersiniz? Birbirinden şık ve farklı nişan masası aksesuarlarına, süslü kadehlere, sandalye ve kapı süslerine kadar evde nişan hazırlıkları için tavsiyeler isterseniz sizin için hazırladığımız önerilerden ilham alabilirsiniz. Masanızın ilgi çeken kısmı ve ortamın düzen kombinasyonunun özel tasarım olmasını isterseniz, birlikte çekildiğiniz fotoğraflardan, birbirinizden aldığınız anlamlı not kağıtlarından oluşan masa örtüsü yapabilir, birkaç renkli fotoğraf baskılı balonlar kullanabilirsiniz. Evde ki nişan veya sözünüz için kullanacak olduğunuz nişan abiye elbiseniz ise renk ve ortam kombinine uygun seçmelisiniz. Söz merasimi evde yapılacağı zaman sade ve şık bir nişan abiye elbisesi, çok fazla dekoltesi bulunmayan, rahat hareket edebileceğiniz aynı zamanda da şıklığınızdan ödün vermeyen abiye elbiseler sizin için uygun olacaktır. Bunun için genellikle bayanların tercihi midi, kısa abiye elbiseden, krep kumaş, kadife, dantelli, uzun veya kısa kollu salaş olmayan modellerden yana oluyor.

Eğer büyük bir mekânda nişan veya söz organizasyonu düzenleyecekseniz, dekorasyonda büyük şamdanlar, vazolar, büyük dekoratif fanuslar kullanabilirsiniz. Ayrıca masa dekorasyonunu, sadece masada değil yan kısımlarında da renklendirme yapabilirsiniz. Nasıl mı? Örneğin, masa etrafına irili ufaklı mumluklar yerleştirebilir ya da vintage konseptli bir nişan için eski tip valizleri üst üste dizip, içlerini çiçeklerle doldurarak, hoş bir ambiyans yaratabilirsiniz. Bu yapacağınız dekorasyon ile giyeceğiniz uçuş uçuş bir abiye elbise kendinizi mutlu hissetmenize ve ortamın büyüsüyle bütünleşmenizi sağlayacak. Sıcacık bir ortam yakalayarak, nişan ve sözde güzel anıların kalmasını kim istemez ki! Bunun için organizasyonunu tamamladığınız ortamın müsait bir duvarına yukarıdan aşağıya iplere bağlı çok sevdiğiniz ve abiye elbisenizin renk tonuna uygun olan çiçekler sarkıtarak hatıra fotoğraf köşesi hazırlayabilirsiniz. Bu güzel, mutlu ve bir o kadar da özel gününüzde sizi nişan veya söz organizasyonunuzun yıldızı yapacak abiye elbiseleri Abiyefon sayesinde rahatlıkla ulaşabilirsiniz…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.