Düğün, nişan ve benzeri özel anlarınızda giymek istediğiniz abiye elbiselerin altına kabarık görünmesini sağlayan iç eteğe tarlatan adı verilir. Tarlatan abiyenizin etek bölümünün daha düzgün durmasını sağlayacak ve bu sayede özel gününüzü sorunsuz ve rahat bir şekilde geçirebileceksiniz. Genel olarak prenses tarzı abiye modellerinde sık tercih edilen tarlatanlar, farklı modelleri ile abiye elbiselerinize eşlik ederler.

Tarlatan Modelleri ve Çeşitleri

Tarlatan çeşitleri genellikle kullanacağınız abiyenin kumaş, model ve vücut şekline en uygun görünümü sağlayarak ne kadar kabarık olduğuna göre değişmektedir. Seçmiş olduğunuz tarlatan ve abiyenin kumaşlarının birbirine uyması gerekir fakat uyum sağlamaz ise hoş bir görüntü olmayacaktır. Tarlatanın içindeki teller, astar ve “farba” olarak adlandırılan fırfırlı katlar abiyenin kabarıklık derecesini derecesini ayarlamak için kullanılır. Tarlatandaki tel miktarı ne kadar fazla ise, abiye elbiseniz o kadar kabarık olur. Abiye elbisenizin kabarıklık derecesini ayarlamak için tek yöntem, tel miktarı değildir. Tercih ettiğiniz abiye elbisenin iç kısmına kullanılan telli tarlatanlar yeterli olmadığı takdirde, 3 telli ve üzerine katlı detaylar verilmiş tarlatan modelleri abiyenizi daha kabarık hale getirmek için kullanılabilir.

Astarlı olan abiye modellerde rahat bir akıcılık için daire şeklindeki balenler den oluşan tarlatan modellerini tercih edebilirsiniz. Örneğin; Etek bölümü kat kat tüllerden oluşan fazla kabarık olmayan abiyeler için tül ve 2 telli tarlatanlar çok ideal olacaktır. Şifon, saten, ipek tarzı kumaşlardan oluşan abiyeler daha düz kesime sahip olduğu için bu tarz ürünler de tarlatan kullanmanız çok hoş olmayabilir.

Seçmiş olduğunuz abiye elbisenin kesimi de tarlatan seçiminizde önemli bir ayrıntıdır. A kesim, ya da prenses kesim modellerin kabarık durması ve içerisinde rahat adımlar atabilmeniz için tarlatan seçimini astarlı ve farbalı tarlatandan yana yapmalısınız. Abiye elbise tercihinizi balık model seven ama alt kısmında çan görünümü isteyen modeller tercih etmeniz durumunda dizin biraz üzerinden başlayan ve aşağı doğru genişleyen tarlatan modellerini seçmelisiniz. Tafta kumaş veya dökümlü yapısı bulunan kloş bir eteğe sahip abiye elbise tercih etmek isterseniz; hafif volümlü tarlatan modellerini tercih  edebilirsiniz. Sitemiz abiyefon.com üzerinden beğendiğiniz ürüne uygun tarlatan modellerine ulaşabilir ve detaylı bilgi için YouTube kanalımızdaki tarlatan videomuzu inceleyebilirsiniz. Peki ya siz abiye elbisenizin ne kadar kabarık olmasını isterdiniz?

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.