Kır düğünü mü? salon düğünü mü? Siz olsaydınız hangisini tercih ederdiniz.Yaz aylarının da gelmesiyle düğünlerin ardı arkası kesilmiyor. Haliyle.. Düğün telaşlarımız, abiye elbise arayışlarımız, mekan seçimlerimiz. Hepsi ayrı ayrı bir stres yaratıyor. Planlanarak yapılan iş daha düzenli ilerliyor. Unuttuğunuz hiç bir şey olmuyor mesela. Bütün işlerinizi her şey den önce halledip en düğüne, 2 ay’kala tutacağınız mekanı ayarlamanız gerekecektir. Kır düğünlerinden kısaca bahsedelim. Kır düğünü, salon düğünü arasındaki fark nedir. Diyorsanız..

MASALSI HİKAYENİZ HANGİSİ OLMALI!

Kendinize ait bir bahçeniz yada tanıdığınızın düğün şirketi gibi bir yeri yoksa kesenizin ağzını sonuna kadar açmanız lazım. Lüks bir kır düğünü olmasını istiyorsanız. Deniz kenarına sıfır bir bahçede mükemmel olacaktır. Çoğu zamanlarda dillerden düşmeyen kır düğünleri trend haline gelmiş durumda. Bu sebepten dolayı da mekan sahiplerin’de fiyatları arttırmasına neden oldu. Bir defa evleniyoruz, diyenlerdenseniz. Kır düğün bahçenizi masal diyarı gibi büyüleyici ama hiç akıllardan çıkmayan bir organizasyon yapabilirsiniz. Kır bahçesi için görsel çok önemlidir. Ton farkları ve uyumlara dikkat edilmesi gerekiyor. Yapacağınız o kadar çok  süslemeler  var ki; kokulu mumlar, pembe, beyaz orkideler, sarkan ışıklı objeler, ağaçlarda minik minik asılan nazar boncukları gibi mis gibi bir kır havasında evlenmek isterseniz’de sizi kimse tutamaz.

Köyler’de, ilçelerde, bazı yöresel yerlerde, genellikle salon düğünlerini tercih ederler. Salon düğünlerini nesilden nesi’le aktaran toplumumuz var. Örf ve adetlerinden hiç şaşmayan ve nesilden nesi’le aktaran bir toplumumuz. Düğün yapıyorum ve salon düğünü olmadığı zaman ,düğün yapmış olamıyorum diyen bireyler. Salon düğünlerinde yağmur yağıyor, soğuk oldu gibi hiç bir derdiniz olamaz. Yağmur yağsa bile, dışarıya çıkan davetliler. Salona girmek için  yağmurun etkisiyle dolup taşacaklar. Düğünün sona ermesine sebep olmayacaktır. Yağmurun yağması,, Peki bunu birde kır düğününde düşünecek olursak, bir damla yağmur yağsa, atom bombası patlayacakmış gibi hiç davetli kalmaz. Gençler hariç :)) makyajlar akar, saçlar dağılır, müzisyen susar, yemekler çorba olur. Herkes bir yerlere kaçarak sığınacak yer ararlar. Böyle durumlarla karşı karşıya kalmamak için önceden meteorolojiye bakarak kır düğünü tarihini ayarlamanızda fayda olacaktır. Salon düğünleri için ışığınızla fark yaratın, kır düğünleri için farkınız’la fark yaratın. Özel anların en güzel gelin adayı olmaya hazır mısınız? Seçim sizlerin: kır düğünü mü? salon düğünü mü?

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.