Evlilik ile birlikte artan sorumluklar ile boğuşurken, yeni üyesi olduğumuz yeni ailemizin bireyleri sağlıklı ilşkiler kurmak çok değerli. Bunların en başında tabiki gelin kayınvalide ilişkisi gelmekte. Ardından ailenin diğer bireyleri.

Bilindiği gibi eşinizin sizi ailesi ile tanıştırdığı o günden itibaren oluşan ilişki, olumlu olumsuz her yönü ile her iki taraf tarfından uzun bir süre değerlendirilir. Partnerinize, annesinin sizinle ilgili fikirleri hakkında üst üste sorular sormuşsunuzdur. Her gelin gibi eşinizin annesi tarafından beğenilmek sizin de hoşunuza gitmiştir, tabiki olumsuz eleştiriler varsa canınız biraz sıkılabilir.Böyle durumlar karşınsında kızıp öfkelenmek ve fevri tavırlar sergilemek yerine karşı tarafı anlamaya çalışmalısınız. Sonra kendinizi anlatmaya başlayabilirsiniz, eğer haklı bir eleştiri ise hatanızı kabul etmek en doğrusu olacaktır. Unutmayın eşiniz için, gelin kayınvalide ilişkisi çok önemli bir kriter.

 

Öncelikle gelinlerin şunu bilmesinde fayda var. Sevdiğiniz, annesinin kuzusu, değerlisi, en kıymetlisi; onun kendisiden ayrılma ihtimalinin oluşturduğu bir duygu ile “kayınvalide sendromu” gibi bir sorun ile karşı karşıyasınız. Bunu bilinçli bir birey olarak başarılı bir şekilde atlatmak biraz sabır, biraz anlayış ve biraz tahammül gerektiriyor.Günümüzün stresli yaşam temposunda kolay davranışlar değil yapacağınız ancak yapacağınız fedakarlığa değecek bunu unutmayın. Yeni kuracağınız ailenizin saadeti için bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilirseniz, kolay kolay sırtınız yere gelmez 🙂

Toplumumuzun tabulaştırdığı “gelin kayınvalide çatışması” gibi inanış var, “gelin kayınvalide ilişkisi” değil. Daha bireylerin birbirini tanımadan önce oluşuturulan ön yargı. Her ailenin bir hikayesi var eşiniz sizi elinizden tupup annesi ile tanıştırır, annesi sizi hemen “kızııımm” diye bağrına basar ve mutlu mesut sorunsuz  sapasağlam bir ilişki ile hayatınıza devam edersiniz. Kayınvalidenizin her davranışını beğenir, onaylar ve “bende kayınvalidem gibi olacağım” der onu öyle bir benimsersiniz ki mutluluk baloncukları saçılır etrafınıza… Aranızda var mı böyle bayanlar? yazın lütfen yoruma. Aslında tam tersini yaşayanlar çoktur aranızda öyle değil mi?

Eşiniz, annesini kırmadan titizlikle annesinden ayrılmayı başarana kadar ona destek olmalısınız. Annesine saygı gösteren eş, size de muhtemelen saygı gösterecektir. Ayrıca kayınvalidenize, kendi öz annenize nasıl davranılmasını istiyorsanız o şekilde davranmaya gayret edin, hoşgörülü olmaya çalışın. Çünkü sizin aranızdaki uyum sadece ikinizi ilgilendirmiyor,aranızdaki poztif ilişki eşinizi, kayınpederinizi, kendi anne ve babanızı ve tüm çevrenizi olumlu yönde etkileyerek mutlu edecek.

Güç sizde zekice davranarak, sizi sevenleri de mutlu edebilirisiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.