Gelin babası olmak hem her babanın hayali hem de çok zor bir an. Adeta küçük kızının büyüdüğünün ispatı.

Bir babanın en heyecanlı, en mutlu günleriniden biridir; “kızının mürüvetini görmek”…. Aynı zamanda en duygusal anlarından da biri, bunu kelimelerle anlatmanın ne kadar zor olduğu aşikar bu yüzden fotoraflar derleyerek bir babanın hislerini nasıl vurguladığını görmenizi istedik.

Babalar günününe özel olarak hazırladığımız arşivde, çoğumuz kendimizi bulabiliriz.

Babalar genel olarak annelerden daha katı, daha despot, daha soğuk bir duruşa sahiptir. Özellikle bizim kültürümüzde babaların aile reisi olarak sergilediği tutum ve aile sorumluluğu, bazı baba ve kız ilişkisini olumsuz yönde etkilemiştir. Sizce de öyle değil mi? Bazılarımızın baba ile olan ilişkisi çevresel nedenlerden dolayı tahmin edildiği kadar iyi olmayabilir.

Babaların aile içindeki koruyucu ve sahiplenen rolleri o yumuşak, hasas huy ve tavırlarını yeteri kadar paylaşmasına izin vermiyor. Ancak babalarını iyi tanıyanlar onun mütevazi kimliğini çok iyi çözmüş durumdalar.

Bu kadar katı duran babaların kızlarına olan sevgileri belkide hiç bir zaman böyle fazla yansıtamadığı karelerdeki ifadeler ne kadar da anlamlı. Gelin babası sevgisinin çokluğunu ne kadar da güzel yansıtıyor.

Tüm güzel kalpli babalarımızın babalar günü kutlu olsun.

 

Nazım Hikmet ‘in kaleminden bir baba şiiri

“Baba!
her yılbaşında
sana söyleyecek
bir tek
sözüm var:
‘Seni ne kadar çok seversem
o kadar
çok olsun ömründen geçen yıllar…’

Baba!
Babam, ağabeyim, kardeşim, arkadaşım!
Ne zulüm, ne ölüm, ne korku
başımı eğemez!
Yalnız senin elini öpmek için
eğilir başım.”

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.