Hayatımıza çok özel bir heyecan katan nikah, nişan ve düğün gibi organizasyonlar iki farklı tarzda yetişmiş büyük ailelerin birbirleri ile tanışma, birbirleri ile kaynaşma ve birbirlerine kendilerini tanıtmaya fırsat sağlayan davetlerdir. Bu tür organizasyonda kendimizi karşı tarafın ailesine güzel  bir şekilde yansıtmak isteriz ki; bu davette ailenin en büyükleri, en küçükleri, en tutucuları, en eğlencelileri katılmıştır. Böyle bir topluluğu birbiri ile uyumlu bir şekilde ağırlamak kolay bir iş değildir ve bu görevin en ağır yükü ailenin annesindedir. Gelin Annesi ve Damat Annesi davetteki duruşu ile her davetlinin karşısına rahatlıkla çıkabilecek, kendini iyi hissedeceği şık ve düğün sahibine yakışır klass bir abiye elbiseye ihtiyacı vardır.

Bu neden ile davetteki konumuna uygun giyinmeleri daha hoş sonuç almaları açısından önemlidir. Özel günlerimiz de öncelik gelin ve damadın olsa da aile büyüklerimizi de unutmamak gerek.  Yaz ayının gelmesiyle birlikte artan düğün ve davetler ile gelin-damat anneleri, özel davetlere katılacak annelerimize bir kaç farklı abiye elbise tipi belirleyerek yardımcı olmaya çalıştık.

Annelerimizin tercih ettiği abiyelerde karşımıza oldukça şık ve bir o kadarda gösterişli parçalar çıkmaktadır. Kombinler tek bir elbiseden oluşabileceği gibi özellikle etek ile tamamlanan ışıltılı büstiyerler ve bluzlar görülmektedir.Sizin için tek parçadan oluşan abiye modelleri arasından kolay bir seçim yapabileceğiniz bir kaç kriter belirledik.

Gelin annesi ve Damat annesi büyük beden ise;

Uzun Kollu Abiye Modelleri

Kalın kollarınız olduğunu düşünüyor ve gizlemek istiyorsanız, tül veya dantel kumaş kullanılmış uzun kollu ya da bileğe doğru genişleyen volan kollu elbiseleri tercih edebilirsiniz. Böylece rahatsızlık duyduğunuz bölgenizi gizleyebilir, kolunuzu olduğundan daha ince ve uzun gösterebilirsiniz.

Kısa Abiye Modelleri

Vücudunuzun bel bölgesini kalın buluyorsanız, bu bölgeyi uzun göstermek ve dikkatleri bu bölgeden uzaklaştırmak için kısa abiye elbise modellerini tercih edebilirsiniz. Ayrıca bel kısmınızda kullanacağız bir kemer ya da fiyonklu saten kumaş ile belinizi daha ince bir forma sokabilirsiniz.

V Yakalı Abiye Modelleri

Geniş omuz ve büyük göğüslerinizden şikayetçi iseniz V yakalı abiye modelleri vücudunuzda rahatsız olduğunuz bölgeleri gizlemek için biçilmiş kaftan. Eğer V yaka derin bir dekolte tercih edeceksiniz bu dekoltenizi mücevher görünümlü şık bir aksesuar ile kombinleyebilirsiniz.

Annelerimiz için abiye kadar önemli olan bir başka detay ise abiyesi ile kombinleyebileceği aksesuarlarıdır. Aksesuar tercihi yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli unsur abiyeyi arka planda bırakmayacak şık ve sade görünümlü tasarımlar tercih etmelilerdir.

Faklı fikirler için tıklayınız.

Her ne kıyafet tercih ederlerse etsinler annelerimiz bizim için her zaman şıklıkta birinci sıradadır. Sizce de öyle değil mi?

 

 

 

 

 

 

.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.