Abiye Seçimi ve Kombinlenmesi

Gece davetlerinin, mezuniyetlerin, nişanların olmazsa olmazlarıdır abiye kıyafetler. Gideceğimiz yer ve ortam belli olduğu gibi saatlerce bir sürü kıyafeti denediğimiz mağazalarda, gittiğimiz ortamın ihtişamına yaraşır, bizi en mükemmel gösterecek kıyafetin arayışlarına başlarız.

Bu arayışta dikkat etmemiz gereken başlıca nokta kıyafetin vücut tipine uygunluğudur. Eğer hafif ya da çok kilolu olduğunuzu düşünenlerdenseniz strech kalıpta özellikle de balık modeller sizi varolduğunuzdan daha da çok kilolu bir görüntüye götüreceği gibi, drapelerden oluşan tasarımlar kusurlu bölgeleri kapatacağından sizi daha zayıf ve ideal bir görüntüye ulaştıracaktır.

Ayrıca model kadar renk seçimi de düşünülmesi gereken bir diğer önemli noktadır. Açık tenliyseniz seçeceğiniz açık bir renk sizi solgun göstereceği gibi pastel tonları tercih etmeniz sizi daha ışıltılı bir görünüme kavuşturacaktır.

Abiye Elbise
Abiye Elbise

Boy faktörü de seçim aşamasında hatırlanması gereken bir etmendir.Boyunuz kısaysa seçeceğiniz kısa bir abiye modeli bacak boyunuzu dolayısıyla da sizin boyunuzun daha da uzun görünmesini sağlayacaktır.

Abiye Elbise
Abiye Elbise

Elbisenin yanında seçilen aksesuar da mutlaka uyumlu bir kombin yaratmalıdır.Bu yüzden öncelikle çanta ve ayakkabı seçiminde kıyafet oldukça ışıltılıysa soft renklerle onu gölgelemeyen tam aksine soft bir renkteyse de elbiseyi ön plana çıkaran bir renk tercih edilmelidir.

Makyaj yapımında da elbisenin ışıltısını gölgelemeyen, ortama ve kişinin yüzüne uygunluğu düşünülerek hareket edilirse de gecenin en şıkı olmak mümkündür.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.