SIRA DIŞI TEKNİKLERLE ZAYIFLAYIN

Çoğu bayanın sıkıntısıdır, fazla kilolar! Giyeceğiniz kıyafetleri, elbiseleri, abiyeleri, zevkinize göre değil de, kilonuzu kapatma özelliğine göre seçersiniz hatta. Hele bir de boğazına düşkün bir bayansanız, hem kilo vermek ister, hem de yemeklerden uzak kalmaz istemezsiniz. Uyulması gereken diyet listeleri, kullanılması gereken haplar, adeta sizi daha çok yemeğe yönlendirir. Peki diyet yapmadan, hap kullanmadan kilo vermek mümkün müdür?

Kilo vermek için çok zorlu diyetlere gerek olmadığını biliyor muydunuz? Birkaç ufak tüyoyla kilolarınızdan hızlı bir şekilde kurtulabilirsiniz Hem de sıra dışı tekniklerle! İşte size o tüyolar:

166125936-thinkstock-diyet-tarti-mkl

  • Öğünlerinizi zamanlayın: Saatinizin ya da cep telefonunuzun alarmını 20 dakika sonrasına kurun ve yemeğinizi bu süre içinde yavaş yavaş yiyin. Bu diyetsiz zayıflamak için en başarılı alışkanlıklardan biridir. Her ısırdığınız lokmayı yavaş yavaş tadını çıkararak yiyin.
  • Daha çok uyuyun, az kilo alın: Amerikalı araştırmacılara göre, geceleri fazladan 1 saat uyumak, kişinin daha fazla kilo almamasına yardım eder. Sonuçlar her kişi için çeşitlilik gösterebilir, ancak uyku başka bir şekilde yardımcı olur. Az uyumak insanın iştahını artırır ve açlık duymanıza yol açar.
  • Dar kıyafetlerinize göz gezdirin: Henüz giyemediğiniz sevdiğiniz elbiseyi, eteği ya da bir takım elbiseyi her gün görebileceğiniz bir yere asın. Bu zayıfladığınızda sizin ödülünüz olacaktır.
  • Uzun, ince bardak kullanın: Sıvı şeklindeki kalorileri azaltmak için kısa ve geniş bardak yerine uzun ve ince bardağı tercih edin. Böylece yüzde 25-30 daha az meyve suyu, gazoz ya da şekerli içecek içersiniz.
  • Naneli sakız çiğneyin: Canınız bir şeyler atıştırmak istediğinde keskin naneli sakız çiğneyin. Televizyon izlemek, internette sörf yapmak sizin bir şeyler atıştırmanıza neden olan birkaç tehlikeli senaryodur. Bu esnada hemen naneli sakız çiğneyin.
  • Yemek yerken ara verin: Yemeğe ailece ya da arkadaşlarınızla oturmaya çalışın. Böylece arada yapacağınız konuşmalarla yemeğe ara verirsiniz ve doyduğunuzun sinyalini rahat alırsınız. Hızlı hızlı yerseniz beyne doyduğunuzu ileten sinyal geç gider.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.