Her bayan pürüzsüz bir cilde sahip olmak ister. Ne yazık ki bazı bayanlarımız bu konu çok da şanslı değildir. Siyah nokta ve sivilce faktörleri yakasını bırakmaz. Tonlarca para harcanır çoğu zaman, kremler, losyonlar için. Alınan bu ürünler, çoğu zaman geçici çözüm üretir ve maalesef ki, bir süre sonra sivilceleriniz ve siyah noktalarınız yüzünüzde yine eski yerlerini alır. Bugün sizin için, evinizde kolaylıkla yapabileceğiniz, size zaman da kaybettirmeyecek ve etkili bir şekilde sonuçlarını göreceğiniz maskeler yazacağım.

SİYAH NOKTA MASKESİ:

Gereken malzemeler: Yoğurt ve limon suyu

Nasıl yapılır? : Bir kase yoğurda limon suyunu karıştırın. Bu karışımı, gözlerinize gelmemesine dikkat ederek yüzünüze yayın ve 15 dakika bekleyin. Yüzünüzde kuruyan maskeyi ılık suyla yıkayarak çıkarın.

Etkileri nelerdir? : Limon suyu cildi temizler, sivilceleri kurutur ve siyah noktaların kaybolmasına yardımcı olur. Yoğurt ise cildi besler, nemlendirir ve yağ miktarını dengeler.

Hangi sürelerde kullanılmalı? : Haftada 1 kez uygulanabilir.

RESİM

SİVİLCE MASKESİ :

Gereken malzemeler: Zeytinyağı ve karnabahar

Nasıl yapılır? : Sekiz adet karnabahar yaprağını iki kaşık zeytinyağı ile beraber mikserden geçirin. Karışımı, problemli bölgeler üzerinde daha yoğun olacak şekilde yüzünüze yayın, on dakika bekleyin ve yüzünü ılık suyla temizleyin.

Etkiler nelerdir? : Karnabahar yapraklarının temizleyici özelliği vardır. Sivilcelerinizi kökünden kurutur.

Hangi sürelerde kullanılmalı? : Haftada 1 ve ya 2 kez uygulanabilir.

 

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.