Sevgililer arasında en önemli günlerden biri olan Sevgililer Günü, çiftler tarafından romantik sürprizler ve hediyeler eşliğinde kutlanır. Sevgililer Günü’nün ilk meydana çıkış tarihi Roma İmparatorluğu dönemine uzanıyor. Eski Roma’da önemli bir gün sayılan 14 Şubat’ta, Roma tanrı ve tanrıçalarının kraliçesi olan Juno’ya saygı duyulduğundan o gün tatil yapılırdı.

Bunun dışında kadınlık ve evlilik tanrıçası olarak da bilinen Juno, halk tarafından çok sevilirdi. 15 Şubat günü Lupercalia Bayramı olarak kabul edilen bir gündü. Halkın genç nüfusu bu günü heyecanla beklerdi. Bunun nedeni ise yaşantıları katı kurallar yüzünden kısıtlanan gençler sadece bu bayram süresince eşleri ile beraber olabilirdi. Çekiliş sonucunda eşleşen çiftler, bayram boyunca birbirlerine aşık oldukları taktirde evlenirlerdi. Bu dönemde Roma’yı katı kurallar ile yöneten imparator 2. Cladus, ordusuna asker bulamadığından şehirdeki tüm nişan ve evlilikler kaldırdı. Fakat dönemin papazlarından biri olan Aziz Valentine, imparatordan gizli olarak çiftleri evlendirmeye devam etti. Bir süre bu şekilde devam eden olay, imparator tarafından duyuldu ve aziz tutuklanarak öldürüldü. Aziz milattan sonra 270 yılının 14 Şubat günü Hıristiyan şehitliğine gömüldü ve o günden sonra bu özel gün Sevgililer Günü olarak kutlandı.

Sevgililer Günü’nün bu hüzünlü hikayesinden sonra keyfinizi yerine getirecek ve hayatınızdaki en özel kişi için yapabileceğiniz romantik planları anlattığımız yazımızın devamında okuyabilirsiniz.

Romantik Mumlar ve Yemek; Şüphesiz ki romantizmin simgesi olan mumlar, sürprizlerin olmazsa olmazıdır. Evde ya da daha özel bir yerde mum konsepti ile muhteşem bir gece yaşayabilirsiniz. Dilerseniz eşiniz ile beraber ya da onun tek başına eve geldiği bir sürprizi tercih edebilirsiniz. Giriş kapısından başlayan mum yolunu yemek masanıza kadar getirebilirsiniz. Ellerinizde çiçekler ile yolun sonunda beklemeyi unutmamalısınız!

Anıları Yeniden Yaşayın! Fotoğraf sevdiğiniz kişi ile beraber farklı anıları olan tüm resimleri, arşivden çıkararak duvara ya da masanın üzerine yapıştırabilirsiniz. Hafif loş ışık ve arka fonda içinizi ısıtan bir müzik eşliğinde sevdiğinize sarılarak anılarınızı yeniden hatırlayabilir ve bütün geceyi güzel geçmiş günlerinize ayırabilirsiniz.

Aşk Kutusu İstediğiniz boyda bir kutu seçimi yaparak üzerini resim, çiçek ve sevimli eklentiler ile süsleyebilir ve içerisine de partnerinizin en sevdiği çikolata ve şekerlemelerden doldurabilirsiniz. Çikolataların orta kısmına aklınızdan geçen güzel sözleri yazdığınız bir not eklemeyi unutmamalısınız.

Aşk Balonu; Uçan balonlardan yardım alarak partneriniz için muhteşem bir sürpriz hazırlayabilirsiniz. 5-10 tane uçan balon alabilir ve çoğunluğunun ucuna eşiniz için notlar asabilirsiniz. Boşta kalan bir tanesine ise hediyenizi bağlayarak eşiniz uyurken yatak odasına gönderebilirsiniz. Eşiniz uyanmaya yakın video kamerayı açarak ilk tepkisini çekmeyi unutmayın. Mutluluktan havalara uçacağına emin olabilirsiniz.

Havai Fişek Gösterisi;

Öncesinde romantik bir yemek eşliğinde huzurlu saatler geçirebilir ve sonrasında günün anlamını daha da pekiştirmek için eşinizin çok şaşıracağı bir havai fişek gösterisi yapabilirsiniz. Havai fişeklerin kendisi için patladığını gören eşinizin çok mutlu olacaktır.

Partnerinize Kendi Ellerinizle Pasta Yapın! Kalpli bir kek kalıbı, kırmızı gıda boyası ve krema ile sevgiliniz için çok güzel bir pasta yapabilirsiniz. Pastanın içerisini sevgilinizin en sevdiği meyveler ile doldurabilir ve üzerine de “seni seviyorum” yazarak partnerinizin yüzünde tebessüm oluşmasını sağlayabilirsiniz. Pastanızı yedikten sonra romantik bir şarkı ile günü daha da romantikleştirmeyi unutmamalısınız… Herkese mutluluklar dolu bir sevgililer günü diliyorum…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.