Renk Uyumu Ve Renk Kombinleri

Renk uyumu, modanın en önemli unsurlarından biri. Öncelikle, basit düzeyde renk ve kontrast bilgisi edinmemiz gerekiyor. Renkler, genel olarak, sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılıyor. Sıcak renkler: Sarı, kırmızı, mor ve turuncunun tonlarıdır. Soğuk renklerse, mavi, yeşil, turkuaz gibi renklerdir. Örneğin turkuaz kırmızı ile zıt renklerdir ve bu iki rengin bir araya gelmesine  kontrast diyoruz. Kırmızı-yeşil için de aynı şeyleri söyleyebiliriz. Dilerseniz renk skalasına bakarak zıt renkleri saptayabilirsiniz. zıt renklerin bir arada kullanılması, ilgi çekici olabilir.

Örneğin dikkat çekmeyi seviyorsunuz. Kırmızı, tüm renkler içinde en dikkat çekici olandır, aynı zamanda, aşk ve şehvetin rengidir. Kırmızı bir elbise, özel bir davette, tüm dikkatleri üstünüze çekebilir. Ama derdiniz dikkat çekmek değilse, asaleti ilgi görmeye tercih edenlerdensiniz, maviyi öneririz. Mavi bir elbise, sizi dikkatlerden uzak tutacak, ancak karşınızdaki insana güven verecek.

Eğer yüzünüzün güzelliğine güveniyorsanız ve bunu vurgulamak istiyorsanız, üst kıyafetlerinizde açık ve canlı kıyafetleri tercih etmenizi öneririz. Örneğin turkuaz ya da pembe bir bluz, yüzünüzün güzelliğini öne çıkarır. Eğer basen ve bacak bölgenizi daha ince göstermek istiyorsanız, koyu renkleri tercih etmenizi öneriyoruz, siyah ya da lacivert gibi.

Biraz da farklı renk tüyolarından bahsedelim. Pembe bir bluzun altına, siyah bir pantolon, kırmızı ayakkabılar ve kırmızı bir kemer, hoş bir uyum yaratabilir. Pastel renkler kullanacağınızda, bu kıyafeti daha canlı bir renkle kombinlemelisiniz. Biraz da zıt renk kombinleri verelim: Lacivert bir pantolon üstüne hardal rengi bir tişört, turuncu mini etek üstüne turkuaz renginde askılı bluz ve fuşya renginde blazer ceket, saks mavisi pantolon üstüne beyaz atlet içinde gri blazer ceket, mor bir pantolon üstüne turkuaz renginde bir bluz. Umarız yukarıda saydığımız renk kombinlerinden biri hoşunuza gider.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.