Moda Size Yakışandır

Bu yılın modası, yaz modası, son bahar modası gibi kelimeleri sıklıkla duyuyoruz. Peki moda aslında tam olarak nedir ve neyi ifade eder? Moda toplumun tüketim trendlerini ve alışkanlıklarını belirleyen bir terimdir. Bir anda patlak veren ve seri üretim yapılarak çok geniş bir kesime yayılan popüler ürünler zaman içerisinde “moda” olur. Moda kelimesi Latince’den gelmiştir ve “modo” yani “hemen, şimdi” anlamını taşır.

Modayı en çok giyim sektöründe duyuyoruz. Özellikle kadınların kıyafet seçimlerinde titiz davranmaları onları modaya yöneltir. Aksesuar tercihleri de giyim için son derece önemlidir. Bir kolye kıyafetinizin bütün havasını değiştirebilir. Belden oturan bir elbise giydiğinizde uzun bir kolye ile salaş ve şık bir görüntü yakalayabilirsiniz.

Eğer elbise giymekten hoşlanıyorsanız bu yazın en modası çiçek desenli ve kalp desenli elbiselere hayran kalacaksınız. Elbise seçerken beden ölçülerinizi de göz önünde bulundurmalısınız. Eğer bacak boyunuzu uzun göstermek istiyorsanız enine çizgili bir elbise tercih edebilirsiniz. Basenlerinizden şikayetçiyseniz o zaman kesinlikle bol kıyafetler tercih etmemelisiniz. Vücut hatlarınızı saran kıyafetler sizi daha sıkı ve fit gösterecektir.

Kırmızı bir ayakkabı ve siyah bir elbise mükemmel bir kombin oluşturur. Özel bir yere davetliyseniz ve siyahtan asla vazgeçemiyorsanız o zaman siyah elbiseler sizin kurtarıcınız gibidir. Siyah rengin son derece göz alıcı olduğunu hepimiz biliriz. Eğer biraz iddialı giyinmek ve dikkat çekmek istiyorsanız o zaman dantel detaylarına ve transparan ayrıntılara ağırlık verebilirsiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.