Pratik Elbiseler

Modayı yakından takip ediyorsanız bu yazın modası olan çiçek desenli elbiseleri mutlaka görmüş olmalısınız. Küçük çiçek desenlerinin hakim olduğu bu elbiseler kadınlar tarafından çok beğenildi. Elbise tek parça olması ve kombin gerektirmediği için son derece pratiktir.

Yazın başlarından beri en çok tercih edilen kıyafet türünün elbise olması hiç de şaşırtıcı değil. İş kadınlarının hayatları son derece koşturmacalı ve yorucudur. Bu koşturmaca içerisinde hem şık hem de pratik olan elbiseler kadınların en büyük yardımcılarındandır. Ev hanımları için de elbiseler aynı öneme sahip. Yaz aylarında havanın sıcak olduğunu da hesaba katarsak elbise giymek daha az terlemek anlamına geliyor.

Elbise seçerken kumaşına da dikkat etmek şart. Örneğin yazlık bir elbise arıyorsanız keten kumaş sizin için uygundur. Keten ince dokusuyla üzerinizde yokmuş gibi hissettirecektir. Keten elbiselerin tek sorunu ütü gerektirmeleridir. Eğer ütü yapacak vaktiniz yoksa ve daha pratik bir elbise arıyorsanız o zaman pamuklu kumaştan üretilmiş elbiseler tercih edebilirsiniz. Pamuklu kumaşlar terletmedikleri için gün boyunca rahat etmenizi sağlarlar.

Elbise seçimi kadar elbiseye uygun ayakkabı ve çanta seçimi de önemlidir. Örneğin akşamüstü bir arkadaşınızla Cihangir’de bir kahve içecekseniz biraz salaş kıyafetler giymenizi öneririz. Cihangir’in ruhu bohemdir ve eğer siz şıkır şıkır giyinip giderseniz bu ruha aykırı davranmış olursunuz. Cihangir için reçeteniz: rahat bir elbise, deri bir sandalet ve yandan takılan hoş bir çanta. Artık buluşmaya hazırsınız.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.