Modaya Dönüş

Eylül ayının sonlarına doğru yeni bir trend ortaya çıktı. Adı: ” Okula Dönüş ” … Birçok markanın aynı isimle ya da aynı konsept ile ortaya çıkardıkları koleksiyonları vitrinleri süslemeye başladı. Adı ” Okula Dönüş ” olsa da  bu koleksiyon okula giden çocuklar için değil tabii ki. İş kadınları, üniversite öğrencileri gibi yetişkinler için hazırlanan okul üniformalarının çizgilerinden yararlanarak ortaya çıkan asi, özgür fakat çalışkan birey tipi yaratılmaya çalışılmış.

rby-model-pret-a-porter-11-12-school-girl-lgn

 

” Okula Dönüş ” koleksiyonunun en önemli parçasını piti kareli etekler ve dize kadar çekilen beyaz çoraplar oluşturmaktadır. Kalem çantalar ve kapüşonlu sweatshirtler ile de birinci kombin tamamlanıyor. Dediğimiz gibi etekler bu koleksiyonun bir numaralı parçası ve neredeyse her kombin eteğin üzerinden gitmekte. Düz, dar, kalem eteklerin modası böylece geride kalıyor ve onun yerine pileli mini etekler yer almaktadır. Elbiseler de pileli olmakla beraber üzerine düz beyaz gömlek düğmeleri iliklenmeden önünden bağlayarak giyiliyor.

ad13e0852e3d824219381fe3241ff573

Ayakkabı modasında ise dizin  boyunu da aşan çizmeler bu kış ortadan kalkıyor. Çünkü dize kadar çekilen çoraplar çizmelerin tamamen geri plana itilmesine neden oluyor. Çorapları göstermek için maskülen çizgiler ile tasarlanan, yumurta topuklu rugan ayakkabılar tercih edilerek, ” Okula Dönüş ” koleksiyonunun en gözde kombini tamamlanmış oluyor.

fall_winter_2013_2014_shoe_trends_masculine_shoes

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.