Kıyafet Seçiminizi Bu Bayram, Coşkuyu, Huzuru, Rengi Katarak Yapın

Çocukken de bayramda yeni kıyafet almak, bunun için ailemle alışverişe çıkmak benim için müthiş heyecan vericiydi. Bayramlıklarımızı alır, cicilerimizi giyer, ortalıkta bayram şekeri gibi dolaşırdık. Şimdi kendi elbiselerimizi ve ayakkabılarımızı kendimiz alıyoruz. Yine ilk kez giyeceğimiz bu elbiseler bizi heyecanlandırıyor tabii. El öptüğümüzde harçlık almıyoruz artık ama harçlık veriyoruz.

FB,3266,40,beli-kemerli-uzun-kirmizi-abiye-tulum-o3225-hanim-hanimcik

Peki bayrama günler kala bu bayram ne giymeli ve nasıl giyinilmeli?

Günümüzde birçok kişi bayram izinlerini tatil ve dinlenme amaçlı kullanmayı tercih etse de, halâ bayram adetlerini devam ettirenler de yok değil. Kurban bayramı telaşının başlamasıyla alışveriş çılgınları mağazaları tavaf etmeye başladı bile.

Öncelikle bayram için alış veriş yaparken günlük hayatta da kullanabileceğimiz bir kombin oluşturmaya dikkat etmeliyiz. Düğün alışverişlerinde hayranlık duyup aldığımız ve daha sonra dolaptan hiç çıkmayan abiyelere benzememeli bayram kıyafetimiz.

Sonbaharın yüzünü bir gösterip bir kaçırdığı hatta bazen kışı aratmayacak soğukların olduğu bugünlerde seçeceğimiz kıyafetin renginden önce dokusu daha önemli bir rol oynuyor. Daha triko ve salaş bluzların, tuniklerin veya koton gömleklerin (ekose,romantik veya floral desenli) altına giyilmiş bu sezonun trendi İspanyol paça jean de güzel bir bayram kombini olabilir. Havanın gidişatına göre de topuklu bir yarım bot veya babetle de kombininizi tamamlayabilirsiniz. Fakat kombin derdine girmek istemiyorsanız tek parça bir elbise önerebilirim. Elbette her an değişebilecek hava durumuna göre sonbaharı dikkate alarak yine triko, koton veya bu senenin modası deri ile de  tek parça elbise şıklığında bayram kıyafetinizin tadını çıkarabilirsiniz.

FB,4423,40,sifon-pul-islemeli-kisa-abiye-elbise-c5050-buyuk-beden Şimdi gelelim bayram kıyafetlerimizin renklerinin neler olabileceğine…

Benim için bayram diyince aklıma gelen renk hiçbir zaman tek bir renk olmadı.Hep rengarenk bir duygu bıraktı bayramlar bende.Ancak hem moda hem mevsim değişimleri bu bayram size bazı renklerde buluşacağımızı gösteriyor .

Bu sene turuncunun tonları sonbaharda en çok dikkat çekecek renklerin başında geliyor. Bunu takip eden renkler ise yeşilin,sarının,morun,lacivertin,bordonun tonları.(Dikkat: Kontrast renk kombinler dikkat çekici olabilir )

FB,3984,51,sifon-kolsuz-kare-yaka-kisa-bordo-elbise-ab30592-davet

Bahsettiğim ölçütlere dikkat ederek rahat ve şık bir bayram kombini yapmak mümkün.Birçok mağaza hem yaz sezonunun bitimi, hem de bayram vesilesiyle indirime girmiş durumda. Bu yüzden zaman azalmışken bu fırsattan yararlanmalısınız

Rengarek duygularla geçireceğiniz bir bayram diliyorum.

Müge Selnur AYDOĞDU –“MSA”

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.