Hamile olduğunuzu öğrendikten sonra, eve kapanma fikri oluşur bir anda. Özellikle eşiniz ve diğer aile fertleri üzerinize titremeye başlar. Öncelikle; tedbirli davrandıktan sonra, hamilelik hapis hayatı demek değildir. Dikkatli bir şekilde hareket ederek gezmelerinize devam edebilirsiniz. Peki neler yapmak gerekir? İşte size yardımcı olacak birkaç öneri…

images

• Sakin olmaya gayret edin.
Örneğin hava alanına ya da terminale geç kalma endişelerini fazlasıyla yaşıyor olabilirsiniz. Bu kez her zaman çıktığınızdan daha erken terk edin evinizi. Varacağınız yere yarım saat önce varmanız ve orada dükkanlara ya da yolculara bakarak zaman geçirmeniz geç kalma korkuları yaşamanızdan daha iyidir. Yanınıza hafif ve kolayca taşıyabileceğiniz kadar bagaj alın. Hamile kalmadan önce taşıdığınızdan daha az şey taşıyabileceğinizi unutmayın.
• Yeme ve içmelerinize dikkat!
Uzun süre aç kalmaya dayanıklı olabilirsiniz ama unutmayın sizin aç kalmanız demek
bebeğinizin de aç kalması anlamına gelir. Bu nedenle öğün kaçırmamaya dikkat edin. Özellikle yaz günlerinde bol sıvı almaya özen gösterin ancak bilmediğiniz ve açıkta satılan ya da musluktan akan suyu içmeyin. Mutlaka bildiğiniz bir markanın şişelenmiş suyunu tercih edin. Yanınızda her zaman şişe su taşıyın. Ama suyu sadece taşımayın; İÇİN.
Yolculuk sırasında yemek düzeniniz değişebilir. Ancak varacağınız yere ulaştığınızda yeniden bir düzen oluşturun. Dengeli beslenmeye gayret gösterin. Abur cubur’a itibar etmemeye çalışın ancak yanınızda yüksek enerjiye sahip atıştırabileceğiniz şeyler olması yararlıdır.
• Tuvaleti ihtiyacınızı ihmal etmeyin
Hamilelik sırasında özellikle erken dönemlerde ne kadar sık tuvalete gittiğinize
inanamayabilirsiniz. Seyahat sırasında tuvalet ihtiyacınızı gidermede güçlük yaşayabilirsiniz. Dışarıdan lüks görünen pek çok restoran, kafe gibi mekanın tuvaletlerinin tahmin ettiğinizden daha pis olduğunu fark etmişsinizdir. Bu nedenle temiz bir tuvalet bulduğunuzda fırsatı kaçırmayın. O anda acil gereksiniminiz olmasa bile idrarınızı yapmaya çalışın. Bir daha ne zaman temiz tuvalet bulabileceğiniz belli olmaz.
• Rahatınıza düşkün olun!
Herhangi bir yerde uzun süre oturmak bacaklarınızdaki kan dolaşımını etkiler ve ayak ile
bileklerde şişmelere neden olabilir. Bu durum her türlü araç ile yolculukta ortaya çıkar. Bu nedenle yolculuklarda her 1.5-2 saatte bir mola verip ya da araç içinde ayağa kalkıp koridorda yürüyüş yapmalı ve kan dolaşımınızı canlandırmalısınız. Bu kısa yürüyüşler sırasında bacaklarınıza germe egzersizleri de yaptırabilirsiniz.
• Tehlikeden uzak durun!
Su kayağı, snow boarding, kayak, rüzgar sörfü, yamaç paraşütü gibi ekstrem sporlar favoriniz
olabilir ama bu tür aktiviteler hamilelik için hiç de uygun değildir. Düşme riskinizin yüksek olduğu her türlü spor ve fiziksel aktiviteden uzak durmalısınız. Dalma sporu da hamilelikte yasak olan sporlardandır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.