Eskilerden…

Bir zamanlar annelerimizin hatta anneannelerimizin giydiklerinde kendinilerini dünyanın en şık bayanı olduğunu hissettikleri, o elbiseleri bilmem hatırlar mısınız? Gardroplarının en köşesinde sakladıkları, bir türlü kıyıpta çıkaramadıkları, aslında giymedikleri halde kesinlikle kimseye veremedikleri o elbiseler….

Annem ile yazlık kışlık kıyafetleri düzenlerken, kıyamadığı o elbiseleriyle çok dalga geçmişliğim vardır. Abartmıyorum “şunları at artık boşuna yer kaplıyor” dediğim mor ve lila arası bir renkteki elbisesi yüzünden fazlaca azar yemişimdir. Evde artık sözümün geçtiği zamanlar geldiğinde o elbiselerden kurtulmuştuk. Ekoseler, çiçekli desenler, gökkuşağı tonları artık annemin gardrobuna veda etmişti….
Derken o elbiseler modanın tam orta yerinden çıkıp gelmesin; benden intikam almak için olmalı, sevmediğim o renklere ilgi duyar oldum, beğenmediğim o elbiseler şimdi benim gardrobumda…..
Annemden duyduğum laflardan hiç söz etmeyerek geçiyorum. Dürüst olmak gerekirse o attırdığım elbiseler için pişmanım…
Image1
Eski fotoğraf karelerinde gördüğümüz tanıdık tanımadık ya da kendimizden olan sosyetik bayanları anımsayın…. Sadece elbise değil saç, makyaj, gözlükler, ayakkabılar… Bunlara bakarak gülme krizlerine girenlerimiz mutlaka vardır…
Müsait olduğunuzda eski albümleri bir karıştırın, fikrinizin değiştiğini farkedeceksiniz. Aslında ne kadar da özenli ve şık oldukları sizi şaşırtacak…
Çok ünlü markalar, günlük modellerde de çok daha geriye gittiler. Yeni kolleksiyonlarda  büyüklerinizin gençliklerini göreceksiniz.
nostalji-elbise-modelleri

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.