Düz-Dikdörtgen Vücut Tipine Uygun Abiye Seçimi

    Düz-Dikdörtgen Vücut Tipi Özellikleri: Geniş omuzlar, iri kalçalar, ortalama irilikte göğüsler, geniş göğüs kafesi, oyuntusuz düz bel, yassı basenler, ince bacaklar.Sizde Düz-Dikdörtgen Vücut Tipine sahipseniz, vücut hatlarınızın kıvrımları belli değilse Abiye Elbise seçimi yaparken üst bedeninizi ince ve uzun göstermeniz gerekir. Bunun için abiye alırken göğüs kısmının çok sade olmasına dikkat edin ve elbisenizde hareket ediyorsanız, bu alt kısımda olmalı. Ayrıca size derin yakalarda yardımcı olacaktır her zaman. Dikey abiyeler dışında üst kısımda bir detay kullanmaktan kaçınabilirsiniz.

düz-dikdörtgen vücut tipine uygun abiye seçimi

Düz-Dikdörtgen Vücut Tipi omuz ve kalçaların eşit ölçülere sahip olması ve belinde hemen hemen kalçalarla aynı ölçülerde olmasıdır aslında. Kum Saati Vücut Tipinden sonra ikinci mükemmel vücut şekline sahip olduğunuz için çok şanslısınız. İnce kollarınız ve güzel omuzlarınız var sizin. Böylece omuzlarınızı vurgulayarak ve belinizi ince göstererek vücudunuzda biraz kıvrım yaratabilirsiniz. Abiye elbisenizde yatay çizgilerden mutlaka kaçınmalısınız, tabii kemer ve kuşaklardan da. Eteğe doğru hafifçe genişleyen elbiseler de iyi bir alternatif olabilir. Omuzlarınızı ister kapatan, ister açıkta bırakan bir model seçebilirsiniz. Göğüs altından bollaşan elbise modelleri de vücudunuzu orantılı gösterecektir. Ayrıca seçtiğiniz abiye elbisenin bacaklarınızı ön plana çıkarması da çok hoş olur.

düz-dikdörtgen vücut tipine uygun abiye seçimi

Geniş omuzlar, normal ya da iri göğüsler, belirgin olmayan düz bir bel, dar kalçalar ve uzun bacaklar bu vücut tipinin en belirgin özelliklerindendir. Kıvrımsız dümdüz inen vücut hatlarına sahipseniz yapmanız gereken kıvrımlı hatlar illüzyonunu yaratmak olmalıdır. Yani vücudunuzun üst kısmında ters üçgen alt kısımlarında ise üçgen kesimler kullanmalısınız. Omuzlarınızı geniş gösteren, bele doğru incelerek oturan alt kısmı çan şeklinde açılan bir abiye vücudunuzu daha kıvrımlı gösterecektir. Mesela Prenses Abiye Elbise ile inanılmaz şık bir görüntü sergileyebilirsiniz. Dümdüz inen ince kumaşlardan kaçınmayı unutmayın ve gece elbisenizin üst kısmı mümkün olduğu kadar sade olmalıdır. Eğer elbiselerinizde süslemeler kullanmak istiyorsanız, bunları elbiselerin alt kısmında kullanın. Abiye elbisenizin iki parçalı bir model olmasını tercih ediyorsanız düşük bel etekler iyi fikir olabilir.

düz-dikdörtgen vücut tipine uygun abiye seçimi

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.