Birbirinden Şık Nedime Abiyeleri. En yakın arkadaşınızı henüz evlendirmeden önce, bugüne kadar onunla birlikte paylaştıklarınızı bir düşünün… Tüm o çılgınlıklar ve bazen de çaresiz kaldığınız anlar… Her zaman birlikteydiniz ve şimdi de nedimesi (bridesmaid) olarak güzel arkadaşınızın yanındasınız… Bu harika bir duygu! Birlikte güldünüz, eğlendiniz, sevindiniz, belki birlikte ağladınız ama neredeyse her iyi ve kötü durumu birlikte paylaştınız. Esas kızın gelinliğinden, düğünün olacağı yer ve zamana kadar her belki de birlikte kararlaştınız ve hazırladınız? Peki bu kadar yorgunluğu atlatırken düğün günü nedime olarak ne giyeceğinize karar verdiniz mi yani o görkemli davete siz hazır mısınız?

İzlediğimiz yerli, yabancı dizi ve filmlerde, gelin ve yakın arkadaşlarını bir araya getiren nedimelik ritüeli,  modanın ve zamanın değişen trendleriyle birlikte kendi geleneklerimizin de arasında yer almaya başladı.

Bundan birkaç yıl öncesine kadar sadece aynı renk ve aynı model olması gereken nedime abiye elbiseleri, artık eskisi kadar tek tip bir görüntüye sahip değil. Günümüzde gelin ve nedimelerin karar verdiği, açık, soft ve aynı tonlarda bir renk paleti oluyor ve nedimeler, düğün konsepti ile uyumlu istedikleri modeli özgürce seçebiliyorlar.

Antik Roman Dönemi’nde, gelinlikle tıpatıp aynı olarak tasarlanan nedime elbiselerinin, tören boyunca etrafta dolanan şeytani ruhları engellediğine inanılırdı.

Daha sonralardan, gelinin güzelliğinin ve zarafetinin önüne geçilmemesi için tüm nedimeler aynı renk ve aynı model nedime abiye elbisesi giyinmeye devam etti. Fakat günümüzde ve özellikle ülkemizde, nedime konseptli düğünler, hem gelin hanım ile yakın arkadaşlarının samimiyetlerini gösteren bir hatıraları olsun diye hem de eğlence için yapılıyor. Dolayısı ile de bir deste tek tip nedime elbisesi yerine, bazen benzer renk tonlarında elbiselerin ve nedime temalı aksesuarların kullanımı tercih edile biliniyor. İş böyle olunca da nedime elbise modelleri ve renk skalasında daha fazla çeşitlilik görülebiliyor.

Bu özel gecede istediğiniz tarzda abiyeyi tercih edeceğiniz gibi kullanacağınız aksesuarlarıda renklendirebilirsiniz. Şimdi size sunduğumuz dipnotlar yardımı ile nedime abiye elbise modeli seçmek artık çok kolay. Sizlere bol eğlenceler diliyoruz…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.