Evlilik törenlerinin vazgeçilmezi düğünler her yönüyle mükemmel olmak zorunda. Elbette bu durumda günün başkahramanı geline refakat eden nedimenin özel bir kostüm seçmesi gerekecektir. Dolayısıyla nedime abiyesi düğün telaşının bir parçası haline dönüşüyor ve gelinle birlikte yapılan alışverişin ikinci önemli rolünü nedime üstleniyor. Hiç kuşkusuz böyle bir özel günde gelinin yakın arkadaşının sıradan bir kıyafetle davetlilerin karşısına çıkması düşünülemez. Peki, gelin hanıma her konuda yardımcı olacak nedimenin özel kostümü seçilirken nasıl bir tarz benimsenmeli. Dilerseniz bu özel soruların yanıtlarını hep birlikte arayalım.

Nedime Elbisesi Kına ve Düğün Gecesi İçin Ayrı Ayrı Seçilmelidir

Öncelikle bilinmesi gereken nedime elbisesi seçiminde düğün ve kına gecelerine özgün ayrı ayrı kombinasyonların değerlendirmeye alınmasıdır. Dolayısıyla kına gecesi için bir abiye seçimi yapılacaksa mutlaka farklı bir pencereden bakmak gerekiyor. Üstelik düğün ve kına gecelerinin her biri farklı bir konsept ve farklı bir aksesuar kombinasyonuna ihtiyaç duyuyor.  Bu nedenle abiye dışında aksesuar seçiminde de yine dikkatli bir seçim yapılması şarttır. Tabi hemen belirtelim ki aslında nedimenin elbisesinin belirleyici unsuru gelinin elbisesidir. Bir bakıma nedimenin giyim tarzını gelinin seçimleri belirliyor diyebiliriz. Sözgelimi gelinin kına gecesi için kadife bir kumaş tercih edildiğinde kolları fırfırlı kadife bir model nedime için de düşünülebilir.

Kına Gecesi Nedime Elbisesi İçin Pastel Renkler Seçilebilir

Bilindiği üzere kına geceleri kız ve erkek tarafının ayrı ayrı veya kısmen birlikte kutladıkları düğün öncesi bir gelenektir. Fakat düğün kadar yüksek tempolu bir etkinlik olmadığından kına gecesi nedime elbisesi biraz daha sade tonlarda seçilebilir. Bu sayede düğün gecesi gibi final sayılabilecek bir etkinlikten önce biraz daha sade ve abartıdan kaçınılmış abiyeler gelini daha ön plana çıkaracaktır. Bu konuda başka bir nüans, nedimenin ağırlıkta pastel tonlardan seçilen kombinasyonun gelinin elbisesi ile daha uyumlu olmasıdır. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli konu başlığı, nedime abiyesinin detayları ve özellikleriyle fazlaca baskın bir modelde seçilmemesidir. Ayrıca düğün alışverişi yapılırken nedimenin geline eşlik etmesinin bir başka nedeni de elbise seçiminde birlikte hareket ederek bu riskleri ortadan kaldırmaktır. Örneğin alışveriş sırasında nedime ile gelinin davetlilerce karıştırılmaması için nedime abiyesi tercihinde zıt renklere ağırlık verilebilir. Şimdiden bir ömür boyu mutluluk diliyoruz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.