Bir Yaşam Tarzı: Moda

Modadan uzak bir hayat düşünülemez. Moda demek popüler kültür demektir. Ve popüler kültürden kendimizi çekmek oldukça zordur ki çekmeye de gerek olduğunu düşünmüyorum. Televizyonlar, radyolar, yediğimiz yiyeceklere kadar hep bu kültürün içerisindeyiz. Popüler kültür demek sürekli yenilenen ve değişen kültüre ayak uydurmamız ve takip etmemiz demektir. Bu da demek oluyor ki moda demek sadece giysi değil, moda olan müzikler, içecekler, konuşma tarzları, kelimeler de moda olur.

item0.rendition.slideshowWideHorizontal.berkeley-hotel-london-pret-a-portea-fall-winter-2012

O halde kendi modamızı yaratabilir miyiz? Moda yaygın olan mıdır? Bu soruların ikisini de irdeleyelim. Öncelikle ikinci sorudan başlamak istiyorum. Moda yaygın olandır, evet. Çoğunluğu yaptığı şey modadır. Bir düşünün “çok moda oldu bu” dediğiniz şey, birçok kişi tarafından kullanılan şeydir. Peki o halde kendi modamızı aratmak nasıl olur? Sadece kendimizin giydiği bir şey nasıl moda olur? Aslında tasarımcılar ve giyim sektörüne yön verenler yalnızca kendi modalarını yaratabilirler. Bizlerin kendi modamız dediğimiz şey tasarımcılara ait giysileri farklı şekilde kombinlemektir. Yani var olan şeyleri değiştirerek giymektir.

treasure-and-bond-cfda-vogue-fashion-fund-03_182039731804.jpg_article_gallery_slideshow_v2

Moda dünyasında tek tip insan olmadığı için, bir sürü stile ve tarza uygun giysiler tasarlanmaktadır. Bizler farklı farklı stillerden seçip kendi tarzımızı yaratmış olabiliriz fakat buna kendi modamızı oluşturduk diyemeyiz. Modanın içinde herkes kendine yer bulacaktır. Çünkü tasarımcılar ve moda ikonları çevreye bakarak, insanların tarzlarına yönelerek yeni şeyler yaratmaya devam ediyorlar.

 

 

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.