Toplantılar, düğünler, nişanlar, yemekler kısacası bütün özel gün ve gecelerde şık giyinmek ve tüm bakışları üzerimizde hissetmek isteriz. Peki, abiye elbise seçerken nelere dikkat etmeli ve hangi abiye elbise modellerine öncelik tanımalıyız? İşte sizlere Bir Abiye Masalı bloğumuzda abiye ile ilgili altın kuralları anlatacağız. Abiye modellerinde dikkat etmemiz gereken ilk kural giyeceğimiz abiyenin kumaş yapısıdır, düğün ve nişan gibi davetlerde saten ve polyester modeller tercih etmeli toplantı ve yemeklerde ise şifon ipek veya saten kumaşlar seçmeye özen gösterilmeli. Renk seçiminde zorlanıyorsanız da modası geçmeyen renkler olan, siyah, neon, gold, platin gibi renkler seçebilirsiniz. Diğer bir ayrıntı yer ve zaman, eğer açık havada bir gün geçirecekseniz koyu renkleri tercih etmeli ve şık aksesuarlar kullanmalısınız. Daha kapalı bir alandaysanız açık renkler tercih edebilir ve daha sade abiye modellerine yönelebilirsiniz.

Bir Abiye Masalı

Abiye modelleri arasında tercih yaparken modacılar cesaretli olmanızı öneriyor. Üzerinizde durmayacağınızı düşündüğünüz bir abiye modeli size çok yakışabilir. Denemekten çekinmeyin, abiye modellerinde daha cüretkâr olmayı seviyorsanız geometrik kesimlere ya da tek omuzu açıkta olan abiye modellerini tercih edebilirsiniz. Abiye Elbise modellerinde sırt ve bacak dekoltelerinin en zarif görünen yerler olduğunu da unutmayın. Nerdeyse her sezon moda olan dantel ve şeffaf geçişler de önemli detaylar arasında ayrıca drape ve fırfırlar da son yıllarda revaçta olan önemli detaylardan sayılabilir. Abiye modelleri arasında tercih yaparken vücut yapınıza ve tarzınıza en uygun kıyafeti seçmeyi unutmayın. Giyeceğiniz abiye elbise modeli vücudunuzla bir bütün olmalı ve zevklerinizi en ince ayrıntılarına kadar yansıtmalıdır.

Bir Abiye Masalı

Abiye modelleri arasından seçim yapmakta en çok zorlanan bayanlar ise büyük beden yapısına sahip olanlardır. Genellikle giyecekleri abiye elbise modelinin kendilerine yakışmayacağını düşünürler. Fakat büyük bedenler içinde bir kaç önerim var. Eğer beliniz ince bir yapıya sahip değilse bakışları başka noktalara çekmelisiniz. Omzunuzda kullanacağınız vatkalar veya boynunuzda taşıyacağınız şık bir kolye ile dikkatleri başka noktalara çekecektir. Göğüs ve omuzları detaylı işlemeler barındıran abiye modelleri arasından tercih yapabilir, bacak ve bel kısmı daha sade modelleri satın alabilirsiniz. Drapeli, fırfırlı ve kıvrımlı abiye modellerinden uzak durmanızda fayda var. Abiye modellerinde göbek saklamanın en iyi yolu, bel hizasına inmeden genişleyen modellerdir. Ayrıca bedeninizi saran modellerden de uzak durmakta yarar olduğunu söyleyebilirim. Büyük beden kadınlar için bir diğer tavsiyem abiye modellerinde koyu renkler tercih etmeleri.

Bir Abiye Masalı

Son detay olarak abiye elbise modellerini tercih ederken yapacağınız makyajı da düşünmelisiniz. En yaygın kanı giyilecek olan kıyafetin rengiyle aynı renkte makyaj yapmaktır. Fakat bu kesinlikle yanlıştır. Çok farklı göz kalemlerini ve farları cesurca kullanıp kıyafetinizle ön plana çıkarabilirsiniz. Unutmayın sizin için Bir Abiye Masalı şimdi başlıyor.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.