Balık Elbiseyi Kimler Tercih Etmeli? Nerelerde Kullanılmalı? Balık elbise, kesim şekli balık görünümüne benzediği için bu isimi almıştır. Vücut hatlarını belirginleştiren ve ön plana çıkaran bu elbise modelimiz günlük olarak giyilebilecek elbise modelleri için de tercih edilmez. Abiye kıyafetlerde, gelinlik, nişanlık gibi özel davet ve gece kıyafetleri olarak tercih edilen elbise modellerinin en başında gelmektedir.

Dikkat edilmesi gereken en önemli nokta ise, hatasız, düzgün ve kusursuz bir vücut yapısına sahip olunması gerektiğidir. Yani herkes balık kesim elbiseyi taşıyamaz ve eğer düzgün bir vücut yapısına sahip olmadığı halde bu kesim balık model bir elbiseyi giymeyi tercih etmişse tam tersine tüm kusurlarını deşifre etmeyi göze almış demektir.

Kimler Balık Kesim Elbise Giyebilir?

Balık kesim elbise düzgün hatlara sahip, ince belli, orantılı göğüs ve kalça ölçülerine sahip uzun boylu kadınlar için harika bir seçimdir. Çok uzun boylu olunmasa da yüksek topuklu ayakkabılar kullanılarak ta balık kesim elbise modelleri tercih edilebilir. Abiye kıyafet şık ve gösterişli kıyafet demektir. Balık elbise kesimli kıyafetler hem şık ve gösterişli, hem de zarif bir görüntü veren kesimlerdir. Balık model elbiseler çok kullanışlı ve rahat hareket edilebilen elbiseler olmadığından günlük giysiler için tercih edilmezler. Genelde abiye, gelinlik ve nişanlık gibi düğünlerde giyilebilecek gösterişli modeller olarak tercih edilir.

Balık abiye modelleri, tüm vücudu sıkıca saran bel oyuntusu ile kalça ve göğüs çıkıntılarını belirginleştiren, diz üstüne kadar sımsıkı sararak inen ve diz üstünden yere kadar volanlı genişleyen çok zarif ve şık bir kesimdir. Ünlülerin özel günlerde giymeyi tercih ettikleri modellerin başında gelmektedir. Düzgün hatlı, feminenliği ön plana çıkaran bu model kıyafetler kadınların en çok tercih ettiği modeller arasındadır.

Herkes balık elbise giyebilir fakat yakışıp yakışmaması konusu tartışılır. Aslında düzgün vücut hatlarına sahip olmayan kadınların giymesi çok tavsiye edilmez, düzgün ve kusursuz hatlara sahip olan kişiler ise rahatlıkla balık kesim tercih edebilirler. Üstelik bu kesim vücutlarına çok yakışır. Kısa boylu kilolu bayanlar bu modeli tercih etmemeli, daha bol dökümlü ve salaş kıyafet kesimlerini tercih ederlerse daha hoş görüneceklerdir. Her kadın kendi vücut yapısına en uygun olan modeli seçmeli, farklı aksesuarlar ve renk seçenekleri ile kendisine has tarzını benimsemelidir. Çünkü her kıyafet ve elbise modeli herkeste aynı durmamaktadır. Herkes kendine yakışanı seçerek kullanmalıdır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.