Zevkli Hanımlar İçin Makyaj Tüyoları

Özel davetlerde bazı kadınların abartılı ya da yanlış makyajlarla güzel görünümlerini mahvettiklerini görüyorsunuzdur mutlaka. Özellikle düğünlerde daha çok karşılaşılıyor bu durumla. Güzel olmak için bu kadar kaygılanmak normal olabilir belki, hele de genç kızlar için. Ama minimum düzeyde de olsa makyaj bilgisine sahip olmamız gerekiyor. Bu yazıda, sizinle makyaj hakkında bazı tüyolar paylaşacağız.

makyaj

Öncelikle, makyajınız ten renginize ve stilinize uygun olmalı. Saç ve ten renginiz, makyaj konusunda çok önemli. Makyaj yaparken ellerinizin titremesi, makyajınızın başarısız olmasına sebep olur. Önce derin bir nefes alın ve kendinizi şu şekilde motive edin: Ruj sürmek bir dakika, gün boyunca iltifat toplamak, paha biçilemez! Şimdi hazırsınız. Cildinize uygun temizleme jeliyle yüzünüzü ve boynunuzu arındırıp durulayın, kirpiklerinize rimel sürün, kurumasını beklerken, büyük fırça yardımıyla yanaklarınıza allık sürün. Sıvı eyelinerı kirpik diplerine çekin, dudaklarınıza parlatıcı sürün.

Kırmızı rujun her tonu, 2013’ün trendlerinden. Gözlerde siyah eyeliner, hoş görünmekte. Yeşil ve mavi, göz kapaklarında en çok kullanılan renkler. Eğer romantikseniz, pembe ve mor da uygun. Toprak tonlarında makyajlar ve ten rengi rujlar da moda.

İş yerinde abartısız makyajı tercih etmek durumundasınız. Çünkü iş, konsantrasyon demek ve dikkatimizi işe vermek durumundayız, başkalarının dikkatini dağıtmak ya da kendi üzerimizde toplamak da hoş olmaz. Siyah bir elbise giydiğinizde eflatun, bej ve pembe renkleri tercih etmeliyiz. Siyah, bej, kırmızı ve sarı kıyafetlerdeyse, siyahın tonları hoş olabilir.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.