Abiye seçimi konusunda en doğru tercihi, vücudunu tanıyan bayanlar yapıyor. Vücut yapınıza göre seçeceğiniz abiye ile gecenin yıldızı olun.

Öncelikle genel olarak herkes, vücut yapısındaki farklılıklardan dolayı problemli bölgelere sahip, bu konuda yalnız değilsiniz. Orantılı vücudu olan bayanlardan da “birazda boyum uzun olsa” dediklerii duymuşsunuzdur. Önemli olan kendiniz ile barışık olmak ve kendinizi sevmeniz. Siz özelsiniz bunu unutmayın. Kimse sizi sadece güzelliğiniz ile sevmiyor. Eğer hayatınızda böyle insanlar varsa ve size böyle düşündürüyorsa tavsiyem onlardan uzak durmanız olacaktır.

 

Her bayan malesef kusursuz bir vücuda sahip değil;

Kimilerimiz veremediği kilolardan şikayetciyken, kimilerimiz alamadığı kilolardan şikayetci…

Kimilerimizin üst bedeni alt bedenine göre inceyken, kimilerimizin alt bedeni üst bedenine göre ince,

Kimilerimizin göğüsleri büyük, kimilerimizin göğüsleri küçük,

Kimilerimiz kıvrımlı belirgin vücut hatlarına sahipken, kimilerimizin vücudunda hiç kıvrım yok, birde tersine kıvrımlı vücutlar var; sanırım kamufle edilmesi en zor, kıyafet seçiminde en çok kararsızlık yaşayan vücut olmalı.

Kusurlarınızı doğru kıyafet seçimleri ile avantaj haline getirmek elinizde. Söz konusu katıldığınız davetlere vücut yapınıza uygun bir abiye seçimi ise, öncelikle vücut yapınızın farkında olmanız gerekiyor.

Kalın kollarınız varsa mesela; kolsuz kıyafetlerden kaçınmalısınız. Dikkatleri kollarınızdan uzaklaştıracak seçimler yaparak şık bir görünüme kavuşmanız mümkün. Önerimiz omuz dekolteli, kayık yakalı abiye modelleri arasından seçim yapmanız olacaktır.

Büyük göğüslere sahipseniz; öncelikle yapmanız gereken elbise tipi ya da straplez bir korse ile iri göğüs görüntüsünü azaltmaya çalışmak olmalı. Toparlanan göğüslerinizi aşırı bir dekolte vermeden Vyakalı abiye elbiseler tercih etmeniz en doğru karar olacaktır.

Üst bedeniniz alt bedeninize göre daha geniş ise dikkatleri kalçalardan uzaklaştırmak için straplez abiye ve yaka kısmı hareketli kıyafetler seçmelisiniz. A pile elbiseler ise tam size göre.

Geniş omuzlu, ters üçgen vücut tipli bayanlar kesinlikle uzun kollu ve straplez elbiselerden kaçınmalıdır. Dikkatleri alt kısma yönlendirebileceğiniz kabarık ve kloş abiye elbiseler sizin tercihiniz olmalı, vücudunuzu orantılı gösterecek  bu tür abiyeler sizin için biçimiş kaftan.

Kum saati vücut tipli bayanlar galiba aramızda en şanslı olanımız 🙂 orantılı vücuda sahip bayanlar günümüzün trendi balık abiyeleri harika bir şekilde taşıyabilir.

Atletik yapıya sahip, bel oyuntusu olmayan bayanlar, beli ince göstermeye yardımcı olabilecek kemerli abiye modellerini seçerek bel oyuntusu görüntüsü sağlayabileceklerdir. İki parçalı abiye elbiseler önerilerimizin en başında gelmekte.

Elmas vücut tipli bayanların bel ve karın bölgeleri geniştir. Bu vücut tipine sahip bayanlar kayık yaka ya da kare yaka abiye elbiseleri tercih ederek görüntülerini yumuşatabilirler. Göğüs altından bollaşan robadan elbiseler vücut formunuz için ideal bir seçim olacak.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.