Şıklık: Beden Ölçülerinize Uygunluktur

Ölçülerinize uygun giyinmek oldukça zordur. Zayıf ya da kilolu olun fark etmez, bu zorluğunu değiştirmez. Beğendiğiniz bir elbisenin bedenini bulamamak oldukça üzücüdür. Bir elbise almak için hem beğenmek hem de vücudunuza uygun olması gerekmektedir. Özellikle abiye elbiselerde zayıf kişiler tam üzerine göre, potluğu olmayan bir elbise isterken, kilolu insanlar ise büyük beden elbise alırlarken daha çok kilolarını örtsün ya da zayıf görünsün isterler.

FB,2623,42,pul-ve-tas-islemeli-tullu-uzun-abiye-elbise-o6788-hanim-hanimcik

Her bedende kadının bir sürü çekinceleri olur, vücudunun belli noktalarını beğenmez. Ya beğenmediği kısımları kapamaya çalışır ve ona göre elbise arar ya da beğendiği belli noktaları ön plana çıkaran elbiseler arar. Bu arama kriterleri tamamen elbisenin bedenine ve dikiş şekline göre bakılması ve aranması gereken şeylerdir. Özellikle de abiye elbise alınacağı zaman, çok daha dikkat edilmesi gerekir. Çünkü abiye günlük şıklıktan tamamen farklı ve tüm gözlerin üzerinizde olacağı gecelerde giyilir. Kusursuz olmak isteyen bir kadın, abiye seçerken çok zorlanır. Büyük beden abiye elbise alırken daha da dikkat edilmeli. Kilolu kadınlar çok fazla giymedikleri abiye elbiseler için, bir gün de olsa giymek isterler ve aşırıya kaçabilirler. Genelde böyle olur ve vücut ölçülerine bakmadan alırlar.

FB,2756,40,boyundan-baglamali-kendinden-islemeli-saks-mavi-uzun-abiye-elbise-f660s-mezuniyet

Dikkat etmeniz gereken nokta, şıklığın vücudunuza uygun olan elbiseyi giymek olduğudur. Dünyaca ünlü tasarımcının ödüllü bir tasarımı da olsa vücut yapınıza uymadığı takdirde sizi kötü gösterecektir. Bu nedenle elbise alırken kendi ölçünüze ve abartılı olmamasına dikkat edin.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.