Sevgililer Gününü Nasıl Eğlenceli Hale Getiririz? Sevgililer gününde kırmızı gül, parfüm, saat, tektaş ve benzeri hediyeler almaktan ve vermekten sıkılmadık mı? Her ne olursa olsun 14 Şubat’ta “özel bir şeyler yapmak gerek” hissiyatından kurtulamıyoruz, değil mi? Bu yıl sevgilinize, pek de ilginç olmayan, parayla satılan hediyeler alıp vereceğinize, birlikte yeni bir deneyim yaşamak, eğlenceli bir gün geçirmek, beraber bir şeyler üretmek iyi bir fikir olabilir? Tabi ki geleneksel sevgililer günü kutlamalarından vazgeçemeyenleri kapı dışarı etmiyoruz. Gününüzü mutlaka yeniliklere ayırın,  dilerseniz gece yine kırmızılara bürünüp mum eşliğinde yemek yersiniz.

surpriz-supriz-evlilik-teklifi-4

Tutun sevgilinizi kolundan her hafta gittiğiniz dil kursuna o da sizinle gelsin değil demek istediğimiz. Birlikte yeni bir şeyler öğrenin. Rutinde değişiklikler yapın. Deneyin en azından becerin ya da beceremeyin. Önemli olan asla bu değil. Anlatmaya çalıştığımız, beraber yeni şeyler yaparak, değişik meşgaleler edinerek ne kadar keyifli zaman geçirebileceğiniz. Bu kısa günde çok eğlenir veya çok meraklanırsanız tek günlük sevgililer günü hobisi maceranızı uzun vadeli bir uğraşa da dönüştürebilirsiniz.

Peki, bu sevgililer gününde ne mi yapacaksınız?

İstedikten sonra seçenek çok! İlk olarak, ortak ilgi alanlarınızdan yola çıkın. Biriniz eğlenirken diğeri sıkıntıdan patlamasın. Günübirlik kurslar arasından ikinizin de öğrenmekten ve uygulamaktan keyif alacağı bir alanı seçin.

untitled-1

Örneğin; Makarna ve Makarna Sosları hazırlama kursu. Kulağa çok cazip geliyor değil mi? Ne de olsa herkes makarnaya bayılır. Böyle bir atölyeye katılarak birkaç saat içinde makarna hamuru hazırlamayı, hamuru açmayı, şekil vermeyi, pişirmeyle ilgili püf noktalarını ve çeşitli sos tariflerini öğrenebilirsiniz. Sonrasında da sevdiğinizle beraber el yapımı makarnalarınızı afiyetle yersiniz. Ayrıca mutfak sanatlarına meraklı çiftler için Meze Hazırlama Kursu ya da Çikolata Yapımı Kursu da iştah kabartıcı olabilir. 14 Şubat’ta bu tür kurslara katılarak hem gün içinde birlikte eğlenir, hem de akşamına sofra hazırlığınızı yapmış olursunuz.

Mutfakla arası pek de iyi olmayan meraklı sevgililere uygun alternatifler de yok değil elbette. Mesela seramik kursu. Birlikte seramik hamurunu yoğurun, şekil verin ve ürettiklerinizi birbirinize hediye edin. Ya da mozaik… Rengârenk taşları birleştirerek birbirinizin portresini yapmayı denemeye ne dersiniz?

untitled-1-2

Evcimen çiftlerdenseniz, ona da bir çaremiz var tabi. Artık bir heves evde yoga yapmaya mı başlarsınız, minyatür hobilere mi merak sararsınız, birbirinize tatlı mı tatlı hediyeler mi armağan edersiniz, doğa yürüyüşüne mi hazırlanırsınız, kitaplığınızı mı baştan yaratırsınız onu bilemeyeceğiz…Her ne yaparsanız yapın Aşk ile yapın…

Sevgililer gününüz kutlu olsun!

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.