Nişanlık Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlilik heyecanı kadar büyük bir telaştır nişan telaşı. Ne de olsa evlilikten önceki son adımdır bu. Dolayısıyla abiye kıyafet seçmenin uğraşı asıl bugün ortaya çıkar. Nereden ne bulunur en uygun hangisi olur diye aylar öncesinden uzun süren uğraşlar başlar.

Tabii bu seçimde nişan elbisesi güzelliği kadar doğru elbiseyi seçmek asıl dikkat edilmesi gereken noktadır. Öncelikle nişanın yapılacağı mekanın konseptine göre tercih yapılmalıdır. Eğer evde aile arasında yapılacaksa payetli ve dikkat çekici renklerin bulunduğu uzun modellerden kaçınılmalıdır. Ama tercih bir mekansa davetin yemekli ya da kokteyl oluşuna göre; yemekliyse uzun, bel,yaka ve eteklerde bulunan taş ve tül detaylarının şekillendirdiği modeller seçilebilirken, kokteylse de soft renklerin çeşitli desenlerle şekillendiği kısa modeller iyi bir seçenek olabilir.

Nişan Elbisesi
Nişan Elbisesi

 

Ayrıca modayı yakından takip edenler için önü kısa, arkası tül detaylarla uzun halde bulunan modeller de hemen hemen bütün konseptlere uygun olabildiği için adeta bir kurtarıcı gibi görülebilir.

Elbette nişanlık sadece kıyafetin seçimiyle bitmez. Kıyafet kadar saç ve makyajın da en iyi şekilde yapılması gelin adayları için oldukça önemlidir. Kıyafetin sırt ve omuz dekoltesi mevcutsa saçın toplanması ile bunun ön plana çıkabileceği gibi, yüzüne toplu saçın gitmediğini düşünenler ve bunu abartı bulanlar için ise yapılabilecek bir su dalgası, istenen görüntünün elde edilmesini sağlayabilir.

Nişanlık
Nişanlık

Makyaj konusunda da ışıltılı bir kıyafet giyinilecekse kıyafetin ışıltısını gölgelememesine dikkat edilmesi gerekirken, sade bir model tercih edilmişse de gölgelendirmelerin arasına katılan ufak simler ile kıyafeti daha da ön plana çıkarmak mümkün.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.