Mezuniyete Doğru Kıyafet Seçmek

Mezuniyet dendiği zaman çoğu bayanın aklındaki sorudur o gece ne giyeceği geceye nasıl hazırlanacağı. Kıyafet seçimi neredeyse bir kabus haline gelir.

Doğru bedeni doğru rengi bulabilmek için günlerce hatta aylarca süren bir arayış başlar. Mağazalarda saatlerce bir sürü kıyafet denenir ve gecenin mükemmeli olup ileride fotoğraflara bakınca o gün harika bir şekilde hatırlanmak istenir.

O yüzden mezuniyet abiye modelinin önemi oldukça önemlidir bu adımda. Eğer boyunuz kısaysa alacağınız elbisenin boyunun uzun olması sizin boyunuzu da uzun gösterecektir. Ama boyunuzun yeterince uzun olduğunu düşünüyorsanız da seçiminizi kısa mezuniyet elbise modelinden yana yapmanız ideal bir görünüm kazanmanızı sağlayacaktır.

Mezuniyet Abiye
Mezuniyet Abiye

Elbise boyunun yanı sıra ten rengine uygun seçim yapılması da iyi bir görüntü sağlamayı etkileyen önemli bir faktördür. Açık tene sahipseniz soluk renklerden kaçınarak daha pastel tonlara yönelmeniz sizi daha ön plana çıkaracağı gibi, koyu tenliyseniz de kullanacağınız çarpıcı bir renk parıltınıza gölge düşürebilir.

Sahip olduğunuz bedene göre de seçim yapmanız bir diğer etken faktördür.Büyük bedene sahipseniz ya da vücudunuza güvenmiyorsanız bedeninize oturan bir mezuniyet elbise seçimi yapabileceğiniz en hatalı tercihlerden olacaktır.

Mezuniyet Elbise
Mezuniyet Elbise

Ayrıca mezuniyet abiye seçimiyle birlikte doğru aksesuarların kullanılmasının da en az kıyafet kadar büyük bir rolü olduğunu bilmekte fayda var. Çantanın ve ayakkabının bir bütünlük içerisinde olması ve yapılan saç ve makyajın kıyafeti gölgelememesi oldukça önemlidir.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.