Mezuniyet Elbisesi Seçimi

Kabul edelim konu alışveriş olunca hepimiz zaaflarımıza yenik düşüyoruz. Şık giyinmek için katılabileceğimiz bir ortamımız tükenmişse arkadaşlarımıza türlü akıllar verip “Artık yaşın geldi evlenmelisin bence.” demişliğimiz bile vardır. Kendimize uygun gece elbisesi, mezuniyet elbisesi bulacağız diye ayaklarımıza kara sular inene kadar dolaşır dururuz.

Göğüs Kısmı Taşlı Dantel Kuyruklu Abiye Elbise
Göğüs Kısmı Taşlı Dantel Kuyruklu Abiye Elbise

Hepimiz dikkat çekmeye severiz. Okula başladığımız anlarda güzel dostluklar sarar etrafımızı ama o son mezuniyet haftası yok mu, “en şık ben olmalıyım” hırsı sarar etrafımızı. Asasında bu kötü bir şey değildir. Geceye değer katmak adına aylar öncesinden yoğun bir tempoyla mezuniyet elbiseleri araştırılmaya başlanır. Kimi sokak sokak dolaşır, kimi internette arama çubuklarını doldurur mezuniyet abiye modelleri yazarak. Çok gösterişli bir mezuniyet elbisesi almaktan ziyade gece elbisesi almak daha doğru bir seçim olabilir. Uzun yıllar sonra mezuniyet fotoğraflarınıza baktığınızda mezuniyet elbise modelinizin gözünüze demode gözükmesini istemezsiniz diye düşünüyoruz. Bununla birlikte yanınızda bulunan partnerinizinde sizi taşıması önemli bir husus. Birçok insan için mezuniyete sevgiliyle katılmaktan ziyade yakın bir arkadaşınızla gitmek fotoğrafların daha uzun süre albümde yer alacağı anlamına geliyor.

Mezuniyet Elbisesi
Mezuniyet Elbisesi

Gece elbisesi deyince birçoğumuzun aklına gösterişli kıyafetler geliyor ama sadece düz uzun ya da kısa bir elbiseyle de tüm dikkatleri üzerinize toplayabilirsiniz. Örneğin boyunuz kısaysa tercihinizi mini şık bir gece elbisesi ve dağınık toplanmış bir topuzdan yana kullanabilirsiniz. Uzun boylular ise uzun tüm vücudu saran bir gece elbisesi ve açık bırakılmış hacimli saçlarla geceye hazır olabilirsiniz. Ten renginiz açıksa koyu renkler giymekten yana olsun tercihiniz, borda, siyah ya da mordan yana kullanabilirsiniz tercihinizi. Esmerler sarı, pudra ya da beyaz tonlarını kullanarak ten renklerini ön plana çıkarabilirler. Seçimizi abartılı kıyafetlerden yanaysa daha az makyaj yapmanızı öneririz. Kısa boylulara tavsiyemiz ince topuklu ayakkabı giyinmeleri, normal standartların üzerinde bir boya sahipseniz daha kısa topuklar seçiniz. Doğru gece elbisesini doğru takılarla, saç modelleriyle ve doğru makyajla kombinleyerek gecenin yıldızı siz olun…

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.