Huzurun rengi, geniş ufukların gökyüzünün ihtişamını zaman zaman dalgalı bir o kadar da durgun denizleri, okyanusları anımsatan rahatlatıcı etkiye sahip olan güvenin rengi Mavinin hangi tonu senin rengin? Günlük hayatımızın vazgeçilmez bir rengi haline gelen mavi farklı tonlarıyla modayı etkisi altına almayı başarmıştır. Mavi renk modacıların favori renklerinden olmakla birlikte sanıyorum ki bizler için de ton seçeneklerinden dolayı ayrı bir yere sahip.

Abiye seçimi yaparken her sezonda modası geçmediği için mavinin birçok tonuna gerek abiye kumaşlarında gerek pul, payet işleme tül ve çiçek detaylarında rastlamak mümkün. Eğer seçim yapmakta zorlanıyorsanız ilk olarak ten renginize en uygun mavinin tonunu seçerek başlayabilir, sonrasında vücut tipinize en uygun abiye modelini ve uyumlu aksesuarları seçebilirsiniz. Bunun yanı sıra uyumlu ayakkabı, küçük zarif çanta ve saç tarzınızı belirleyerek şık bir görünüm elde edebilirsiniz.

Mavinin karizmasını stilinizle buluşturmaya ne dersiniz?

Yaz davetlerinde sıkça rastladığımız gece mavisinin ışıltılı etkisini kış davetlerinize rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Kır düğünlerinde İlkbaharın gelişini müjdeleyen gök mavisinin cıvıl cıvıl etkisini yansıtan çiçek desenli abiye elbiselerini tercih edebilirsiniz. Salon davetlerinin en gözde rengi olan alice mavisi özellikle nişan ve nikâh törenlerinde gelinlerin öncelikli tercih ettikleri renkler arasında yer almaktadır. En çok saten, tafta ve krep kumaşlara yakışan kolbat mavisi rengini prenses model abiyelerde sıklıkla rastlayabilirsiniz. Sahil kenarında verilen davetlerin rengi hiç şüphesiz açık mavi rengidir. Bronz tenli bayanlara çok yakışır.

Daha çok ayakkabı çanta ya da çeşitli aksesuarlarda karşılaştığımız çivit mavisi rengini karşıt renklerle kullandığınızda şık bir tonsürton oluşturabilirsiniz. Günlük kıyafetlerde çok tercih edilen indigo mavisi abiye elbiselerde yerini aldı. Uçuş uçuş ince askılı, tek omuz ve fırfırlı modeller ile sezona damgasını vurdu. Siyah rengin tahtına oturan Lacivert rengi doğru model ve aksesuarlar ile tercih edildiğinde sizi olduğunuzdan daha zayıf gösterecektir. Sizlere mavinin çeşitli tonlarından kısaca bahsettik, Her sene olduğu gibi bu senede mavi ve mavinin tonları da dört bir yanımızı saracak siz de sevdiğiniz mavi rengin asaletiyle ışıldayın.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.