Kullanım Yerine Göre Takı Seçimi. Biz bayanlar için giyeceğimiz elbise kadar kullanacağımız takılarda çok önemlidir. Birçok çeşit malzemeler kullanılarak hazırlanan ve tasarlanan takı modeli ve çeşidi  ile giyilen kıyafetleri daha göz alıcı hale getirmemiz mümkündür. Fakat dikkat edilmesi gereken önemli nokta, gidilecek yere uygun olarak kıyafet ve takı seçimi yapılmasıdır.

Takı seçimi çok önemli bir konudur. Önce vücudumuzu tanımalıyız; ardından o gün giyeceğiniz kıyafetinizi ayarlayıp en uygun takıyla tamamlamayı bilmeliyiz. Takı seçiminin giyilecek kıyafete ve gidilecek yere uygun yapılabilmesi için kişinin ilk başta kendini iyi tanıması gerekmektedir.

Bir kıyafetin tamamlanabilmesi ve sahibinin kişiliğini yansıtarak son halini alması için takı ve aksesuar olmazsa olmazdır. Kolye, küpe, bileklik ve yüzük hepsini seçerken ayrı ayrı dikkat edilmelidir. Diğer taraftan takı tercihi, kadınların yaşam tarzına göre ve gün içerisinde bulundukları alanlara göre değişebilmektedir.

İş hayatında tercih edilen takılar, uzun saatler kullanılacağı için hem takan kişi hem de etrafındakileri de rahatsız etmeyecek şekilde tercihler yapılmalıdır. Ofis şıklığı için; sade ve zarif takılar, taşsız modeller kullanılması çok daha uygun olacaktır. Ucunda tek taş olan kısa kolyeler de gömlek giymeyi tercih edenler için çok hoş duracaktır. Çok büyük küpeler kullanmak yerine tek taş küpeler, inci küpeler tercih edilebilir. Küçük sallantılı modeller, üst üste takılmış zincir kolyeler veya küçük taşlı ama sade modeller iş yaşamı için daha uygun olacaktır. Sallantılı ve hareket ederken ses çıkaracak bileziklerden ve küpelerden kaçınmak gerek çünkü çıkaracağı seslerin etrafı rahatsız etmesi söz konusu.

Günlük hayatta sade takılar tercih etmekte fayda var.

Alışverişe çıkarken,  arkadaşlarla buluşulacağı zaman veya benzer bir amaçla dışarı çıkıldığında giyilen kıyafet günlük sade tarzda ise rahat ve hafif takılar tercih edilmeli.  Kaliteli görünen ve doğal taşlardan yapılmış şık takıları kıyafetlerinize uyum sağlayacak şekilde kullanabilirsiniz.  Sade bir kıyafetle kullanabileceğiniz zarif bir gümüş kolye ile bile gündüz şıklığını yakalayabilirsiniz. Yakası açık bir bluz ya da elbise için kolye seçerken sizin için çok daha kolay olacaktır; çünkü her tipteki kolyeyi bu tür yaka ile kullanmak mümkün olacaktır. Asimetrik yakalar için en doğru seçim kısa kolye tercih etmek olacaktır.  Balıkçı yaka bir bluz veya elbise ile mutlaka ki kolye kullanacaksanız tercihiniz sarkık, uzun kolyelerden yana olmalı.

Gece tercih edilecek şık takılar için taşlı ve gösterişli olanlar çok daha fazla kullanılabiliyor. Straplez bir bluz ya da straplez yakalı bir elbise tercih edilecekse büyük kolyeler tercih edilebilirsiniz. Özellikle geceleri giyilen abiye modellerde taşlı ve kalın kolyeler kullanmak yerinde bir seçim olacaktır. Bir partiye giderken kullandığınız takı ile bir düğüne, nişana ya da resmi bir yere kullanılacak takıların tarzı elbette ki değişiyor. Kıyafet çok hoş ve şık olabilir fakat yanlış bir takı seçimi tüm kıyafetin şıklığını öldürebilir. Çok şık bir yere gidilecek ise takının rengi, formu ve stili en önemli unsurlar arasında yer alır.

Bu yazımızda takı tercihlerinizde dikkat edebileceğiniz noktalara değindik. Bu ipuçlarını göz önünde bulundurarak artık daha risksiz ve doğru tercihlerde bulunabilirsiniz.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.