Güneşin artık yüzünü göstermeye başladığı şu günlerde vazgeçilmezlerimizden biriside güneş gözlükleri oluyor. Hem gözümüzü korumak hem de rahatça güneşli günlerin keyfini çıkarabilmek için yaz mevsiminde olması gerekenlerden. Her ne kadar aksesuar gibi görünse de güneş gözlüğü gözü güneşten koruyan en güzel araç aslında.
adam-gallaher
Güneş gözlüklerinin belli bir standardı ve kalite belgesi olmalıdır. Ayrıca her güneş gözlüğü de ultraviyole ışınlarını tutmamaktadır. Bu nedenle güneş gözlüğünün ultraviyole filtreli, kaliteli, ışığı kıran kaplamalı, yüz yapısına uygun çerçeveli olmasına dikkat edilmelidir. Ayrıca polarize cam da ultraviyole ışınları kırarak gözü koruyabilmektedir.Camın koyuluğu kişinin ışık hassasiyetine göre seçilmelidir.
– Gözlüğün kalitesini anlamak için gözlük camını elinize alıp karşıdaki bir görüntüye bakın. Yuvarlak hareketler yapıp sağa sola, aşağıya yukarıya ve camın içinden bir görüntü izlenerek bakılabilir. Arkadaki görüntüde bir değişim olmuyorsa gözlük camı kalitelidir. Gözlüğü ilk taktığınızda gözleriniz bulanıyorsa bu da gözlük camının kalitesiz olduğunun göstergesidir.
– Gözlüğün cam rengi her yerinde aynı olmalıdır. Bazı yerleri açık bazı yerleri koyu ise o gözlüğü satın almamak gerekir. Camdaki renk koyudan açığa doğru gidiyorsa üstte koyu altta açık renk olanları tercih edilmelidir.
– Geniş camlı, yüze iyi oturan ve göze yakın yerleşen gözlükler en iyi korumayı sağlayacaktır.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.