Saç bakımı da cilt bakımı kadar geniş bir konu. Farklı cilt çeşitleri olduğu gibi farklı saç çeşitleri de var. Bunlardan bazıları kuru saç, yağlı saç, kalın telli saç, ince telli saç, gür saç, elektriklenmeye meyilli saç, kıvırcık saç, düz saç, dalgalı saç daha birçok saç tipi var.
bana-uzun-sac-yakisir-mi
Saç için en önemli şey Protein. Eğer beslenmeniz de yeterli Protein yok ise veya saçınızı açtırıyorsanız saçınızda problem yaşamanız çok normal. Saçınızı açtırıyorsanız yapılan işlem de saçınızda protein azalmasına neden olacaktır, bu konu sizi de çok yakından ilgilendiriyor. Protein eksikliğinden en çok görülen sorun sac dökülmesi, saçların çabuk kırılması.
Protein eksikliğinizi yedikleriniz ile giderebileceğiniz gibi saçınızın üstüne uygulayabileceğiniz ürünlerde giderebilirsiniz. Bu ikisini bir arada yapmanız sizin için her zaman daha avantajlı olacaktır. Kendinizi hem içeriden hem dışarıdan iyi hissetmelisin. Ancak o zaman kendinizi tam manasıyla güzel hissedebilirsiniz. Protein için et ürünleri, yumurta, bakliyatlar gibi proteini yüksek olan yiyecekleri bol tüketmelisiniz. Protein tabletleri alabilirsiniz. Dışarıdan yapabileceğiniz şeyler ise saç için özel üretilen protein spreyleri var.
Kendinize iki haftalık saç diyeti yapın. Hafta da 4 gün bir yumurta yiyin. Bu iki hafta içerisinde saçınızı seçtiğiniz protein şampuanı ile yıkayın ve kremi ile sac uçlarınızı kremleyin. Duştan çıktıktan sonra protein spreyiniz ile saclarınızı spreyleyin. İki hafta sonra ( hafta da saçınızı ortalama 3 kere yıkayacağınızı varsayarak) saçınızda çok güzel bir değişiklik göreceğinize eminim.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.