En özel günlerde, davetlerde ya da organizasyonlarda bir bayanın en çok istediği şey gecenin en göze çarpanı olmaktır. Bu arzunuzu gerçekleştirmek için yapmanız gereken şeyler var, en önemlisi de Elbiseye Göre Makyaj Seçimi gelin birlikte inceleyelim.

untitled-1s4312

İlk olarak katılacağınız davetin nerede olacağını, nasıl bir ortamda olacağını bilmeniz gerekli, daha sonra bu ortama ve tabi ki vücut yapınıza en uygun elbise tercihi yapmalısınız.

Kombininizi tamamlayacak uygun ayakkabı, takı ve çanta seçiminizi gerçekleştirmelisiniz

Son olarak da saç ve makyaj seçimi ki makyaj seçimi en dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesi.

Biz de bu yazımızda size elbiseye göre makyaj seçimi ile ilgili küçük tüyolar vereceğiz, umarım işinize yarar.

untitled-1

Elbiseniz soft renklerde örneğin pudra pembesi, gül kurusu tonlarında ise makyaj tonlarınızı koyu tutmalısınız. Bu renkteki elbiselerin üzerine yapacağınız makyaj da açık tonlarda olursa soluk görünmeniz kaçınılmaz olacaktır. Gözlerinize uygulayacağınız renkler siyah ya da kahverengi tonlarında, gözlerinizi ortaya çıkaracak şekilde olmalı. Koyu renkte rujlar ya da koyu renkli göz makyajları ile dikkatleri üzerinize toplayıp çekici bir görüntü yaratabilirsiniz.

Siyah renkte bir abiye seçimi yaptıysanız, ki biz bayanların olmazsa olmaz rengidir bu J, her tonda makyaj sizin zarif görünmenizi sağlayacak. İddialı bir görünüm için makyaj da özellikle göz makyajınıza çok dikkat etmelisiniz. Soft renkte far ve üzerine uygulayacağınız kalın eyeliner çok hoş olacaktır. Koyu tonlarda göz makyajı sevenler için ise smokey eyes (dumanlı göz makyajı) uygun olacaktır. Ruj seçimini ise göz makyajınıza göre yapmalısınız. Örneğin koyu tonlarda göz makyajı tercihiniz ise ruj renginiz daha açık tonda olmalı, ama açık tonlarda göz makyajı tercih edecekseniz koyu renkte bordo, kırmızı gibi renkleri tercih edebilirsiniz.

a

Bu sezonun vazgeçilmezi ve tasarımcıların da sıklıkla kullandığı renklerden bir tanesi olan saks mavi rengi abiyelere de çok yakışıyor. Peki saks mavi renkte bir abiye seçtiğinizde makyaj tonlarınız nasıl olmalı? Bu renkte bir abiye ile pembe ve tonlarını, mor renk ve tonlarını koyu mavi ve siyah tonlarının beraber kullanımını rahatlıkla tercih edebilirsiniz. Mavi renkte abiye tercih ettiğinizde makyajınızı fazla abartılı yapmamalısınız aksi takdirde boğucu bir görüntü oluşturmanız kaçınılmaz olacaktır.

Tavsiyelerimizin yararlı olması ümidiyle şık ve eğlenceli günler dilerim…

1 Yorumlar

  • Gönderildi 22 Aralık 2019 23:19
    by Nermin Haldun

    kozmetik ürünler  her elbiseyee göre farklı makyaj stilleri vardır ve bu makale güzel bir yazı olmuş tebrikler

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.