Makyaj bir abiye elbisenin hem vazgeçilmezi, hem de en tamamlayıcı bölümüdür. Bu bloğumuzda Abiye Elbise Ve Makyaj uyumu üzerine konuşacağız. Makyaj konusunda yapılan en büyük yanlışlık abiye elbise ile makyajın genel hatlarının ve göz renginin aynı renk olmasıdır. Genelde bayanlar “Göz rengim yeşil, o zaman kıyafetim ve makyajım da yeşil olsun ki uyumlu olur.” Der, yalnız bu çok yanlış bir seçimdir. Böyle bir görünüme sahip bir kişi gözünüzde canlandırdığınızda neredeyse yemyeşil bir kadın olacak karşınızda ki bu da çok şık olmayan bir görünümdür. Bu olayın önüne geçmek için makyajınız, kıyafetiniz, göz renginiz ve saç renginiz arasında belirli bir kontrast sağlamalısınız. Mesela kıyafetiniz yeşil ise aksesuarlarınız ya da makyajınızda kullanacağınız renkler de yeşille zıt, diğer renkler arasından olabilir. Aynı şekilde yine kullanılan renge aykırı çarpıcı bir renk tonunda Aksesuarları da tercih edebilirsiniz.

Abiye Elbise Ve Makyaj

Makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken kurallardan en önemlisi saçınızın ve göz renginiz ile aynı renkte bir seçim yapmamaktır. Şık bir makyaj seçimi saçınızın ve göz renginizin rengine uygun bir renk seçiminden geçer. Kısacası görünümümüzün matematiğini çözmeniz ve buna göre bir makyaj seçimi gerekir. Makyajınızın aşırı olması bazen yüz güzelliğinizi yok edecek duruma getirebilir. Bu nedenle mümkün olduğunca aşırı makyaj yapmaktan kaçınmalısınız. Abiye Elbise Ve Makyaj uyumunu sağladığınız zaman çok daha etkili bir görünüm elde edebilirsiniz.

Abiye Elbise Ve Makyaj

Şimdi biraz da makyaj yaparken dikkat etmeniz gerekenlere ve makyaj trendlerinden konuşalım.

Dudaklar: Dudaklarda çok koyu renklerin kullanılması önerilmez. Çünkü koyu renkler dudakları çok fazla ön plana çıkarır buda sizi gölgede bırakabilir. Dudaklarda daha pastel, daha soft tonlar kullanmanızda fayda var. Ancak ten renginiz açıksa, pastel vurgularla zıt bir görüntü oluşturabilir, vişneçürüğü renginin farklı varyasyonlarını kullanarak fazla abartıya kaçmadan özgüvenli ve daha şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Oryantal bir yüze tipine sahipseniz dudaklarınızı küçük gösterecek bir makyaj biçimi tercih etmelisiniz.

Cilt rengi ve yanaklar: Bu sezonun en önemli trendlerinden biri cildinizin kusursuz görünmesi bu yüzden cildinize gereken bakımı yapmalısınız. Şeftali, vişne ve devetüyü renklerini içeren allıklar ile daha parlak ve daha sağlıklı bir cilt rengine bürünebilir, alın ve burun bölgesine uygulayacağınız hafif gölgeler ile aydınlık bir yüze kavuşabilirsiniz. Cildinize uygulayacağınız renkleri natürel tonlarda seçmeli ve bu doğallığı daha ışıltılı bir görünüme kavuşturmak için dudaklarınıza az miktarda parlatıcı sürmelisiniz.

Abiye Elbise Ve Makyaj

Göz ve Çevresi: Makyajınızda dikkati özellikle gözlerinizde toplayabilirsiniz. Gözler makyajın en önemli silahıdır çünkü iletişim ilk olarak gözlerde başlar. Aşırı yoğun kirpiklerin takıldığı, çok boyanmış gözler hiçbir zaman size iyi bir bakış sağlamayacaktır. Bu yıl göz makyajında trend olan renkler: buz mavisi, turkuaz, siyah, platin ve sarmaşık moru… Eğer göz renginiz yeşilse bu renge zıt olarak kırmızı tonları da kullanabilir, ayrıca lila paletinden dilediğiniz bir rengi seçerek istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz. Daha ilgi çekici bir makyaj yapmak istiyorsanız sarı ve tonlarını çekinmeden kullanabilirsiniz. Tabi sarı rengi kullanırken abartıya kaçmamaya özen gösterin. Şimdi makyaj zaman…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.