Birçok kadının sıkıntısıdır büyük beden olmak…Her zaman da şikayet edilir; üzerine olmayan kıyafetler, içerisine bir türlü giremediğin şık modeller, vitrinlerde izleyip de asla almayı hayal bile edemediğin elbiseler….Düşünmesi bile can sıkıcı, değil mi?

Aslında tüm sabit kalıpları bir kenara bırakırsak; büyük beden bir kadın olarak bu sefer de yeni yıla en güzel büyük beden yılbaşı kıyafetleri ile giren kadın sen olacaksın desek; var mısın bize inanmaya? Haydi o zaman birlikte gecenin en güzel kadını olmaya hazırlanalım… Öncelikle ilk yapmamız gereken iş; kendi proporsiyonumuzu öğrenmek. Bunun için ilk olarak aynada kendimizi detaylı olarak inceleyebiliriz. Ayna karşısında gözünüze çarpan fazlalıklara odaklanarak, bu kısımları ne ile ve nasıl kapatabiliriz sorularına yanıt aramalıyız. Örneğin göbek bölgenizde fazlalık görüyorsak; tercih etmemiz gereken modeller daha çok A kesim denilen yani göbek ve altını bol tutan modellere yönelmektir. Bu tarz küçük hileler ile bizi rahatsız eden kısımları çok kolay bir şekilde kamufle edebiliriz. Yeter ki; biz büyük beden kadınlar kendimize güvenelim ve kendimizi çok sevelim.

Ne yaparsak yapalım kapanmayan fazlalıklar için korse gibi hayat kurtarıcı birkaç ürünü de deneyebiliriz. Özellikle de göbek ve basen sorunu olan kadınların yardımına koşan bu korseler dışında, yılbaşı için tercih edeceğiniz elbiselerin ufak detayları da hayat kurtarıcıdır. Bunu asla unutmayalım! Örneğin kollarından rahatsız olan bir büyük beden kadın tül detayları ya da pullarla kol kısmı kapatılmış bir elbiseyi de tercih edebilir. Ya da seçmiş olduğumuz büyük beden yılbaşı kıyafetleri modeli değil de rengiyle oynayarak bedenimizi küçültebiliriz. Hepimizin de bildiği gibi her davetin kaçınılmaz rengi siyahlar ile sizlerde gecenin yıldızı olmaya birer adaysınız.

Şimdi sizinle güzel bir yeni yıl kombini yapmak istersek; bize en yakışan renklerden olan kırmızı ya da siyah tonlarında bir ürün seçeceğiz. Bu ürünü, pek çok kişinin aklına gelen uzun abiye modellerinden değil de kısalardan seçeceğiz. Dizimizin altında yani midi boy, bol payetli ve kollarımızı kapatan şıkır şıkır bir elbise hayal edelim. Diyelim ki bu elbise kruvaze yaka olsun. Saçımız ense de sade bir topuz ile geceyi beklerken; kendimizi yormadan, asil gösterecek zarif bir stiletto eşlik etsin bize. Hatta uzun sallanan taşlı küpelerimiz de mini çantamız ile ayrı bir ahenk içinde olsun. Son olarak da büyük beden yılbaşı kıyafetleri için en uygun olan makyajımız ile geceye hazır olalım.

Tüm hazırlıklar bittiğine göre aynada kendine kocaman bir gülümseme vermenin vakti geldi! Bu gecenin en güzel kadını sensin! Büyük beden olman, bu hayatta hiçbir şeyden zevk almaman anlamına gelmiyor, aksine sen bu gecenin tek yıldızı olmaya adaysın… Şimdiden iyi eğlenceler..Hoşgeldin 2020! 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.