Darüşşafakalı Beren Kayalı,
Boğaziçi Makine Mühendisliği sonrası yüksek lisans için gittiği İngiltere’de Kraliyet bursu kazanan bir Türk gençi.
İlk olarak ağız içinden biyometrik data alabilen, giyilebilir cihaz projesiyle ilgileniyordu. Tata Varsity Pitch 2020 yarışmasında 250’nin üzerinde projenin yarıştığı halk oylamasında birinci seçilerek doğrudan finale çıkma hakkı kazanan Kayalı, damak içine yerleştirilerek ağız içinden biyometrik verilerin alınmasını sağlayan cihaz tasarımını ekipçe tasarlayıp patentini almıştır. Tabiki yapmış olduğu ilk buluş bu değildir.

Dünyada kıtlık yaşanan bölgelerde su verimliliğini arttırmaya yönelik büyük hacimli portatif su depoları üreten Beren kayalı geliştirdiği özel su depolama projesiyle, başta Afrika olmak üzere dünyanın kurak bölgelerine gidip kumaş beton teknolojisiyle yaptığı depolar kuruyordu.

Şimdi ise ülkemizde yaşanan deprem felaketinde sürecin basından beri inanılmaz özverili ve koordineli şekilde ülkesine yardım ediyor.

Benim gözümde kendisi sürecin en önemli kahramanlarından. Artık Beren Hanım gibi işini ve ne yaptığını bilen kişilerin önderliğinde süreci devam ettirmemiz şart.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.