Ayakkabı Seçimi Konusunda Bazı Tüyolar

Kadınların gardırobunda çeşit çeşit ayakkabı bulunmakta, farklı biçimlerde çok farklı ayakkabıları almak, yeri geldiğinde kullanmak hoşumuza gidiyor. Ancak, çok azımız ayakkabı seçiminde ayak sağlığına önem veriyor. Ayaklar önemli enerji merkezleridir ve ayaklarda yaşanacak problemler, başka sorunları tetikleyebilir.

Ayak problemlerinin önemli bir bölümü, yanlış ayakkabı seçiminden ortaya çıkmakta. Öncelikle ayağınızın şekline uygun ayakkabılar seçmelisiniz ve sonradan genişler düşüncesiyle ayakkabı almamalısınız. Modelden, şekilden önce ayakkabınızın rahatlığına bakın. Doğal malzemelerden üretilmesi önemli, ayaklarınızın hava alması, ayakkabınızı giydiğinizde rahat hissetmeniz önemli.

Ayağın hava almasını engeleyen sentetik ayakkabılarda, yanlış tırnak kesimi etin tırnağa batmasına sebep olmakta. Böyle bir durumda kişi yüksek derecede ağrı duyar. Tırnak batmasına engel olmak için, uygun ayakkabılar seçmek, ayak temizliğine ve tırnak kesimine özen göstermek gerekmektedir. Bunun üzerinde önemle duruyoruz çünkü ilerlemiş vakalarda ameliyat kaçınılmazdır.

Ayakkabı satın almada bazı tüyolar vermek istiyoruz: Ayakkabılarınızı işten sonra, yada bütün gün gezdikten sonra, akşama doğru alın; çünkü gün boyunca ayaklarınız genişler ve akşama doğru eğer bir ayakkabı ayağınıza rahat oluyorsa, her zaman ayaklarınız için uygundur. Ayağınızın hava almasını sağlayan materyalleri tercih edin, örneğin kösele. ayaklarınıza tam olarak uyan numarayı alın, küçük ya da büyük boy ayakkabı almayın, hem ayakkabınız deforme olur, hem de ayaklarınız için sakıncalıdır. En büyük parmağınız ile ayakkabının ucu arasında yarım santim boşluk olmalıdır. Ayakkabının iç kısmı çok kaygan ve sert olmamalı.

Yanlış ayakkabı seçimi, biçimsiz parmaklar, nasır, bacak, diz bel ağrısı ve ayak bileği incinmeleri gibi sorunlara sebep olmaktadır. Unutmayın, sağlığınız her şeyden daha önemli.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.