Eğer çok beğendiğiniz abiye elbiseyi dekoltelerinden dolayı alamıyorsanız, dekolte kapatma yöntemlerinden birini düşünebilirsiniz. Ancak her elbise ya da her dekolteyi aynı yöntemler ile kapatamazsınız. Her modeli kapatma yöntemi farklıdır. Örneğin kolları kapatmak istiyorsanız abiyenin modeli çok önemlidir. Yüzücü ya da boyundan bağlamalı bir abiye ise seçiminiz, kolları kapatmayı unutmanızı tavsiye ederim. Tabiki yapılır ancak elbisenizin orjinalliğini tamamen bozmuş olursunuz. Kolsuz, sıfır kollu bir abiyeyi abiyenizin kumaş formuna uygun tül veya şifon bir kumaşla çok şık bir şekilde kapatabilirsiniz. Bu tür modellerin sonradan terzilik işlemi gördüğü anlaşılmaz bile…

 

Bizim kültürümüzde, özellikle anadoluda örf adetlerimize bağlı olarak aile büyüklerinin katıldığı davetlerimizde, genellikle onların gönlü olsun diye dekolteleri azaltmak bir gelenektir. Bazıları o davet için yaptırdığı terzilik işlemini sonradan tekrar terziye söktürür. Aranızda böyle durumlar yaşayanlar var mı? Bazen aslında sizin için çok normal gelen bir dekolte için babaannenizin söyleyecekleri kulağınızda yakılanıverir. 🙂 Böyle durumlarda onu mutlu etmek en iyisi, abiye elbisenizin orjinalliğini bozmadan dekoltesini hafifletmek ikiniz ve onun için en keyiflisi olacaktır.

Kol oyuntusu klasik kesim olan bir abiye modelinin, tül ile kollarının nasıl kapatıldığı görsel ile örneklerdirdik. Umarız elbisenize yaptıracağınız koları kapatma işlemi için bir fikir vermiştir. Bu tarz işlemleri “vücut yapınıza göre abiye seçimi” başlıklı blogumuzda da bahsettiğimiz gibi kalın kollara sahip bayanlar tercih etmelidir. Kolsuz abiye seçimi kolları olduğundan daha da kalın göstereceği için seçeceğiniz elbiseye en azından minik bir kol eklemek sizin için ideal bir seçim olcaktır.

Kolları kapatılmaya uygun bazı abiye modelleri

 

Bazı transparan detaylı abiye elbiselerin dekolte kapatma işlemi için en pratik çözümü elbise ile aynı renkteki  ya da ten rengindeki bir astar kullanarak tül detayının altını kapatmak. Bu şekilde hem elbisenin modeli bozulmaz hem de transparan görüntüyü kamufle etmiş olursunuz.

Transparan detayları kapatılabilecek bazı abiye modelleri

Göğüs dekoltesi kapatma işlemi için en pratik çözüm ise eteğini kısalttığınız abiyenizin artan kumaşından bir parça ile dekolte kısmını ya stralez bir hava katarak ya da kare yakaya çevirerek (bu elbisenizin modeline göre değişiklik gösterebilecek bir durum) kapatmak olacaktır.

Yaka kısmındaki dekolyesi kapatılmaya uygun modeller

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.