Karsu Dönmez, 19 Nisan 1990 tarihinde Hollanda’nın Amsterdam şehrinde Hatay’ın Karsu köyünden göç eden Türk kökenli anne Birgül ve baba Alpaslan Dönmez’in iki kızlarından biri olarak dünyaya geldi. 8 yaşındayken televizyonda gördüğü piyanoyu çalmaya karar verdi. Ailesi önce ona bir piyano kiraladı. Çok sevdiğini görünce de biriktirdikleri parayla ona bir piyano satın alındı. Karsu, Hollanda’daki Amerikan Büyükelçiliği’nin verdiği bir burs ile Amerika’ya gitti ve Rhode Island Üniversitesi’nde şan eğitimi aldı. Eğitimlerine özveri ve istakrarlı bir şekilde devam eden Karsu, kısa süre içinde albümlerini çıkarmıştır.

Aslen Hataylı ve Hollanda’da yaşayan Dünyaca ünlü sanatçı Karsu’nun ( Karsu Dönmez) ailesi ve akrabalarından bir çok kişi depremde enkaz altında kaldı. Aile fertlerinin bir kısmı kurtarılırken küçük yeğenleri başta olmak üzere bazı akrabalarının ölüm haberi ile büyük acı yaşayan Karsu, ülkemizde deprem felaketinin başında bu yana desteklerini esirgemeden devam ederek bu süreçte yakın zamanda çıkardığı kitabının tüm gelirini depremzedelere bağışlama kararı aldı.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.