Göz Renginize Göre Makyaj Yapın

Çoğu bayan dikkat etmez aslında göz rengine göre makyaj yapmaya. Kullandıkları belli başlı göz makyajı stilleri vardır ve o stillerin dışına pek fazla çıkmaz. Ama göz renginize göre makyaj yaparak, gözlerinizi daha belirginleştirebilirsiniz. Unutmayın, bir bayanın en etkili silahı gözleri ve bakışlarıdır. İşte size bu silahınızı kullanabilmeniz için birkaç tüyo:

ocak-2013makyaj-resim-6

Ela Gözler: Öncelikle kendi göz rengim de olan ela renkli gözlere tüyolar vermek istiyorum. Ela göz rengine sahip olan bayanlar gözlerinin, ışığa, güneşe ve kıyafete göre de yeşile dönmesinden hoşlanır. Oysa ki, size vereceğim ufak bir tüyoyla güneşe gereksinim duymadan göz renginizin sürekli yeşil görünmesini sağlayabilirsiniz. Göz kapaklarınıza sarı ve turuncu tonlarında far sürerek ela gözlerinizin hep yeşil görünmesini sağlayabilirsiniz.

jbjimages

Kahverengi Gözler: Kahverengi gözleri olan bayanların alternatifi çok aslında. Kahverengi gözler, her makyaja uyum sağlar. Ancak en etkili bakışlara sahip olmanın yolu, altın ve kahverengi tonlarını birlikte kullanmanızdır. Üst kirpik dibine siyah kalem çekip, alt kirpik dibine altın veya kahverengi tonlarında likit far sürerek gözlerinizi etkili bir şekilde belirginleştirebilirsiniz.

Yeşil Gözler: Yeşil göz rengine sahip olan bayanlar aslında diğerlerine göre biraz daha şanslıdır. Gözlerinizin rengi başlı başına ilgi çekicidir. Ne sürseniz etkili olur diyebilirim. Yeşil göz için alternatifim ise, mor ve lila rengi olacak. Bilindiği gibi yeşil ve mor birbirine zıt renklerdir. Mor göz makyajı kullanılarak, yeşil gözlerinizin daha çok ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz. Ancak günlük yaşamda mor rengi biraz ağır olabileceğinden, günlük olarak yeşil gözlerinize gri rengi kullanabilirsiniz.

Mavi Gözler: Mavi gözler için, mavi makyaj yapılmaması gerektiği doğru bilinen yanlışlardan biridir. Mavi gözlerinize mavi, gri ve turkuaz renklerini kullanmaktan çekinmeyin. Mavi göz renginin bir diğer hilesi de, etkili bakışlar için siyah rimel yerine lacivert rimel tercih etmenizdir. Ayrıca altın ve pembe renkleri de mavi gözler için etkili bir çözümdür.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.