Yılın en heyecan verici ve anlam yüklü günlerinden biri olan mezuniyet için geri sayım başlıyor! Mezuniyet gecesinde şıklıkları ile göz kamaştırmak isteyen genç kızlar mezuniyet hazırlıklarına çoktan başladı! Peki ya sen? Aklını kurcalayan birçok soru olduğunu biliyoruz ama bütüne bakarsanız mezuniyet gününe hazırlanmak hem çok heyecanlı hem de çok zevkli. Abiyefon’un birbirinden güzel 2022 mezuniyet elbise modelleri arasından seçim yapmaya hazır mısınız? Doğru yönlendirmeler ile hayalinizde ki o elbiseye ve şık bir görünüme ulaşabilirsiniz. Fikir almak istiyorsan senin için hazırladığımız yazımıza göz atabilirsin.

Mezuniyet elbisesi seçerken ilk dikkat etmen gereken şeylerden biri mezuniyetin nerede ve nasıl bir konsept ile gerçekleşeceği. Tabi nasıl görünmek istediğinizde çok önemli olacak. Dantel ile romantik bir stil mi, payetler ile ışıltılı bir görünüm mü yoksa kırmızı ile tutkulu bir hava mı istiyorsunuz? Mezuniyet töreninde cübbe ve kepe eşlik edecek elbise seçiminin cübbe rengine uyumlu olmasını da dikkat edebilirsiniz. Kıyafet kadar aksesuarlarda mezuniyet stilini tamamlayacak olan önemli unsurlardandır Ayakkabı, çanta ve kullanacağınız takılar ile de şıklığınıza ışıltı katabilirsiniz.

Bu özel gecenizde kısa mezuniyet elbiselerini tercih etmeniz sizi yüksek ihtimalle farklı kılacaktır. Eğer kokteyl gibi daha sade bir davete katılacaksanız kısa veya midi bir model giymenizi tavsiye ederiz. Balo gecesinde tercih edilen mezuniyet abiyeleri daha şık ve gösterişli modeller olarak tercih edilir. Gösterişli saten elbiseler şifonun taş işlemeleri ile süslediği modeller favori modellerin başında gelmekte. Klasik siyah, bordo görünümlerini ve zamansız kesimlerden hoşlanıyorsanız ise bu tarz modelleri tercih ederken de dikkat etmeniz gereken faktörler kumaş ve dikim kalitesi olacaktır.

Gelelim vücut şekline ve ten rengine göre yapman gereken tercihlere. Öncelikle açık tenliysen pudra, krem, sarı gibi renklerden kaçınmalısın seni solgun gösterebilir. Beyaz tenliysen bordo, siyah, kırmızı gibi baskın ve iddialı renkleri seçebilirsin. Koyu tenliler renk konusunda daha özgür davranabilirler. Tabi renk kadar vücut hatlarını da göz önüne almayı unutmayınız. Beliniz ince ve kalçanız genişse; ince belinizi vurgulayacak A kesim elbiseleri tercih edebilirsiniz. Vücudunuz düz şekle sahipse kıvrımlı bir görünüm oluşturmak için göğüs hizasında kuşak ya da kemer kullanabilir ya da v yaka bir elbise ile dikkati göğüs hizasına çekebilirsiniz. Vücudunuz elma şeklindeyse belinizi gizleyecek, bacaklarınızı ortaya çıkaracak tasarımlar arasından seçim yapabilirsiniz. İçinde kendinizi en rahat hissedeceğiniz elbise gece boyunca sana en mutlu anları yaşatacaktır.


Her zevke, her tarza ve konsepte uygun mezuniyet elbise modellerini Abiyefon abiye koleksiyonundan ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.