Mezuniyet partileri yaklaşıyor. Mekân belirleniyor, katılım listesi netleşiyor. Partner ayarlanıyor. Peki, siz özel gece için hazırlığınızı yaptınız mı? Abiye elbise seçiminde size yardımcı olacak bilgiler ve püf noktalar… Mezuniyet elbise için karşınızda binlerce model var. Arasından size en çok yakışacak elbiseyi seçebilmek için vücudunuzu iyi tanımalısınız. Boyunuz istediğiniz kadar uzun değil mi, birazcık fazla kilonuz mu var, ya da çok mu zayıfsınız? Vücut tipinizi belirledikten sonra gelelim uygun abiye elbise modellerine.

Boyunuz istediğiniz uzunlukta değilse çok bol ve çok renkli elbiseleri tercih etmemelisiniz. Göğüs altından kabaran robadan kesimli ve tek renk elbiseler sizi daha uzun gösterecektir.

Biraz fazla kilonuz olduğunu düşüyorsanız sakın diyet yapmayı aklınızda geçirmeyin ve kilolu olduğunuz için üzülmeyin. Çünkü siz, vücudunuzun gelişim anlamında en yüksek seviyede olduğu dönemdesiniz. İhtiyaç duyduğunuz her besin uygun ölçülerde yemeli, sağlığınızı korumalısınız. Mezuniyet elbisenizde yapacağınız doğru seçimlerle fazla olduğunu düşündüğünüz kilolarınızı kamu file edebilirsiniz. Vücudunuzu hafifçe saran, ince drapeli yani katlı işlenmiş, korsaj modelli elbiseler size çok yakışacaktır.

Gelelim Zayıf Genç Kızlarımıza; Zayıfsanız ve boyunuz uzunsa elbise seçiminde dikkat etmeniz gereken en önemli etken. Belden kabaran ve fiyonklu elbiseler tercihleriniz arasında olmalıdır. Fiyonkların bu yaz çok moda olduğunu da belirtmek isterim ve eminim size çok yakışacaktır. Ayrıca minik desenleri olan saten renkli abiye elbiseler de vücut tipinizle uyum sağlayacaktır.

Esmer tende bir bayansanız daha açık ya da parlak, açık tenli bir bayan iseniz daha pastel renkler sizde son derece zarif olabilir. Uçuşan, tül, organze ve şifon gibi kumaşlar tercih edilmeli, hafif bir makyaj yapılmalı. Şık canlı renklerde aksesuar kullanımı gençlik ve tazeliklerini gölgelemeyecektir.

Son Olarak;

Ayakkabı seçiminiz için ise; gece boyunca dans edeceğinizi ve ayakta kalacağınızı düşünerek ayağınızı yormayacak rahat ayakkabılar seçmelisiniz. Kısa topuklu ayakkabılar ya da payetlerle işlenmiş babetler uygun olacaktır. Mezuniyet töreni için heyecanlandığınızı ve kendinizi hazır hissetmediğinizi tahmin edebiliyorum. Unutmayın! Güzel olmak demek dekolte elbise giymek ve ağır saç ve makyaj yaptırmak değildir. Sade bir elbise ve uyumlu saç, makyaj size artı puan kazandıracaktır. İyi eğlenceler dileriz…

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.