EVLİLİK YÜZÜĞÜ NİÇİN SOL ELDEN 4.PARMAĞA TAKILIR?
Günümüzde aşkın ve bağlılığın simgesi olarak evlilik tekliflerinde, başta tektaş pırlanta olmak üzere yüzük hediye etme geleneği, 15. yüzyılda yaşanan bir aşk hikayesine dayanıyor.. Dönemin Avusturya Arşidükü Maximilian’ın, nişanı sırasında Burgonya düşesi Mary’e elmas bir yüzük hediye etmesi, bu geleneğin başlangıcı oluyor. Söz konusu yüzük de tarihteki ilk ünlü evlilik yüzüğü olarak kayıtlarda yerini alıyor.
eeee

Kalple Aşk Arasındaki Bağ

Evlilik yüzüğünü son elin dördüncü parmağına takma geleneği ise, Mısırlılar’ın eski bir inanışından geliyor. İnanışa göre, sol elin dördüncü parmağında bulunan damar, doğrudan kalbe ulaşıyor. Bu parmağa takılan yüzük de kalp ile sevilen kişi arasındaki bağın simgesi oluyor. Yani aşkı ve sevgiyi ifade ediyor. Tektaş pırlanta yüzükler, evlilik tekliflerindeki özel yerini bugün hala koruyor. Pırlantanın sert, dayanıklı ve sonsuza kadar yaşayacak güçte bir cevher olması, onu kalıcılığın en şık simgesi haline getiriyor. Kitaplara, filmlere de konu olan tektaş pırlanta seremonisi, bugün artık tüm dünyada evrensel bir gelenek olarak sürdürülüyor. Ve hikaye devam ediyor…

Abiyefon bu hikayenin aktörlerine mutluluklar diler 🙂

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.