İş görüşmesi yapılacağı zaman akla gelen en önemli soru nasıl giyinilmesi gerektiğidir. Kıyafetiniz sizi temsil edecek ve sizin hakkınızda oluşacak olan ilk intibaların olumlu olabilmesi için size yardımcı olacaktır.

İş görüşmelerinde, bayanların kurtarıcı olan ve genelde tercih edilen kombin, elbisedir. Ancak elbise tercih ederken de dikkatli olmanız gerekir.  Etek boyu ne çok kısa ne çok uzun olmalıdır. Çok alacalı, göz alan ve rahatsız edecek renkler tercih etmemeniz gerekir. Daha çok bilinen, klasik renkler tercih edilmelidir bir iş görüşmesinde.  İşte sizin için birkaç öneri:

Desktop1

 

İş görüşmesi kıyafetinizi seçerken, kullandığınız aksesuarlara da dikkat etmeniz oldukça önemli bir noktadır. Mülakat sırasında karşınızdaki kişinin dikkatini dağıtabilecek yüzük, takı ya da farklı aksesuarları tercih etmemeniz sizin açınızdan yine fayda sağlayacaktır.

Yine bayanlarımız için bir diğer önemli nokta da, makyajdır.  Yapacağınız makyaj, doğal ve açık tonlarda olmalıdır. Koyu, ağır ve parlak renklerle yapılmış bir makyajdan sakının.

Unutmayın ki, sizin bir iş görüşmesine giderken, giyim tarzınız ve uslübunuz, o işi ne kadar ciddiye aldığınızı sembolize eder. Siz ne kadar ciddiye aldığınızı belli ederseniz, karşı tarafta sizi o kadar ciddiye alır.

Abiyefon ailesi olarak hazırladığımız, iş görüşmelerine giderken giyebileceğiniz elbiselere bakmanızı öneriyoruz.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.