Gelinlik seçerken birçok faktör göz önünde bulundurulur. Mükemmel gelinlik, fiyat veya stil ile ilgili değildir. Giydiğinizde hissettiğiniz hisle ilgili. Gelinlik modelleri, gelinlerin düğün gününde giydiği özel kıyafetlerdir. Gelinlik modelleri, gelinlerin tercihlerine ve tarzlarına göre değişebilir. Bazı popüler gelinlik modelleri şunlardır:

1. Prenses gelinlik: Prenses kesim gelinlik, büyük gününüz için düşünebileceğiniz popüler gelinlik modelleri arasında yer almaktadır. Bu gelinlik tarzı, özel gününde romantik, masalsı bir görünüm isteyen geleneksel bir gelin için idealdir. Prenses kesim, belinizi ve kıvrımını vurgulayarak kadınsı ve zarif bir silüet yaratır. Tipik bir Prenses kesim gelinlikte genellikle kalp şeklinde bir yaka, boncuk, dantel veya işleme detayları ve uzun bir kuyruk bulunur. Hacimli duruşa sahip kabarık etekleri ve geniş etekleri ile kapalı düğün mekanları veya daha büyük dış mekanlar için idealdir.

2.Helen Gelinlik: Bu tarz gelinlik rahat ve konforlu bir kullanım sunmaktadır. Helen gelinlikler genellikle A kesim formunda ve genellikle straplez omuzları açıkta veya ince askılı şekillendirilmiş olan modellerdir. Kır düğünü ve dış mekân düğünleri için kullanılabileceği gibi iç mekân düğünlerinde de tercih edebileceğiniz modeller arasında yer alıyor. Helen gelinliklerde farklı modeller, stil ve süslemeler bulunur. Bu tarz gelinliklere ayrıca duvak, çiçek taçları ve zarif taşlı takı aksesuarları ile de tamamlanabilir.

3. Balık modeli gelinlik: Vücudu saran, bacaklarda daralan ve dizden aşağı çan görünümünde açılan balık modeli gelinlikler olarak adlandırılırlar. Vücut hatlarını kusursuzca sergileyen balık gelinlikler, genellikler cesur sırt dekoltesi ile hazırlanır ve modele eşlik eden portatif veya sabit kuyruk formu ile tamamlanırlar.

4. A-kesim Gelinlik: Belden oturtmalı olarak çalışılan ve A formu görünümünde tasarlanmış olan gelinlik modelleridir. Bu klasik gelinlikler, zarif taş, sedef boncuklar veya güpür işlemeler ile feminen bir görünüm sunar. Korse etkisi yaratan transparan gövde, beli incecik gösterecek forma sahiptir ve zarif görünümüne hareketlilik katmak için tasarlanan hafif kuyruklu kabarık eteğine işlemeler eşlik etmektedir. Çoğu gelinlik modellerinde olduğu gibi sırt bölümündeki çapraz ipler romantik görünüm sağlamaktadır. Kır düğünü, kumsal düğünü, salon düğünü veya kokteyl düğünü için rahatlıkla tercih edebilen ve tüm düğün konseptlerine kolayca uyum sağlayan gelinlik modelidir.

5. Dantel gelinlik: Dantel detayları ile süslenen gelinlikler, romantik ve feminen bir görünüm sağlar. Örneğin; dantel ağırlıklı bir gelinliğiniz varsa tarihi düğün mekanları, lüks balo salonları için ideal tercihtir.

6. Fransız dantel gelinlikler: Gelinlik modelleri arasında popüler bir seçenektir. Fransız danteli, ince ve zarif bir dantel türüdür ve gelinliklerde sıklıkla kullanılır. Fransız dantel detayları, gelinliğe zarif bir dokunuş katarak romantik ve sofistike bir tarz sunar.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.