Gelinin Kız Kardeşi Hazırlıkları

Hayattta en önemli ,sağlam ,güvenilir ilişkilerden biri de kardeş sevgisidir. “Bir elmanın yarısı” özdeyişiyle söylenen en güzel sözdür kardeş sevgisi, sizi doğduğunuz andan itibaren tanıyan, kavga etseniz bile hemen barışıp daima sevmeye devam eden kişidir kardeşiniz. Başlıkta da belirtildiği gibi kız kardeş o bambaşka bir değerdir. Anlayabilmek ve hissedebilmek için o duyguyu yaşamak gerekir. Küçüklüğümüzde odamızı paylaşır, oyuncaklarımızı oynar, bir küsüp bir barışırdık. Sonra büyüdük. Bu sefer kıyafetlerimizi, makyaj malzemelerimizi, sırlarımızı paylaşmayı, birbirimizin açıklarını kapatmayı, birbirimizi idare etmeyi öğrendik. Şimdi gelinin kız kardeşi olma zamanı.

Evden ilk ayrılıp giden kız kardeşim oldu. Sizde böyle bir tecrübeye sahipseniz duygularımız ortak demektir. O zaman anladım ki hayatlarımız değişiyor. Düğüne bir hafta kala “ne giysem?” telaşı başladı. Bu davet gelinin kız kardeşi olarak benim için çok önemli.

Bizim ki; kır düğünü olacak, kır düğünü için en iadeal seçim tiril tiril şifon elbiselerdir. Şifon elbiselere en çok canlı renkler yakışıyor fuşya, bebe mavisi, mürdüm, kırmızı bunların başında. Aslında seçeceğiniz renk adeta baharı anımsatmalı. Beyaz renkten kaçınmanızı tavsiye ederim çünkü beyaz, “geline mahsusdur” derler.

Şifon elbiselere en çok yakışan saç modeli dağınık topuz ya da salaş örgü topuzdur bence. Makyaj seçiminiz ise hafif , sade ve doğal görünüm olmalı. Davetin konseptini tamamlar nitelikte duru bir güzellik sergileyerek organizasyonun gözdesi olmak mümkün. Bu arada ayakkabı seçiminde çok titiz davranmalısınız. Rahat olması çok önemli, tüm düğün boyunca ayaklarınızın ve ayakkabınızın rahatsızlığı gülümsemenize yansımasın. İnce topuklu ayakkabılar, kabusunuz olabilir. Kır düğünlerinde zeminin toprak olması ayakkabı topuğunun toprağa batarak, hareket etmenizi zorlaştıracaktır. Bu yüzden ince topuklu ayakkabı tercih etmemelisiniz. Özellikle dolgu topuk ayakkabılar şifon elbiselere yakışacağı için doğru bir seçim olacaktır. Hem rahatlığınızdan ödün vermeyip hem de şık bir görünüm sağlayabilirsiniz. Boyunuz ile bir sıkıntınız yok ise babet ayakkabı seçerek konforlu bir gece yaşabilirsiniz.

Gelinin kız kardeşi olarak yüzünüze rahatlığınız yansımalı. Tüm davetliler ile  yakından ilgilenip, misafirleri ağırlamak size düşüyor.  Tabiki gelinin kız kardeşi olmak kolay değil tüm detaylar düşünülmeli.

 

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.