Eskimeyen Cazibe Klasik Siyah. Siyah elbise, hepimizin bildiği gibi moda sektörü içerisindeki en ikonik  parçalardan biridir.  Eskimeyen bu moda parçasının geçmişine bir bakalım ve siyah elbise bu sezon nasıl giyilecek, nasıl kombinlenecek öğrenelim.

1926 yılında Vogue Chanel, uzun kollu, sade fakat şık bir tasarım olan elbise çizimini yayımlamıştır. Ve “tüm zevk sahibi kadınların üniforması” olacağını öne sürmüş. 1930’lu yıllara gelindiğinde ise Coco Chanel ” Benim sayemde onlar etrafta milyoner gibi dolaşabiliyor” diyerek siyah elbisenin zarafetini ve asilliğini anlatmıştır. Siyah abiye elbise böylece doğmuştur. Kararsız kaldığımızda, vaktimiz olmadığında ya da kısacası tüm zor anlarımızda imdadımıza yetişen, Coco Chanel’in moda dünyasına armağanı olan siyah elbise, ilk zamanlarında inci bir kolye ile tamamlandı. Şu aralarsa sadelik ve minimalist çizgiler ön planda olduğu için tek bir aksesuar ile kombinlemek  yetecektir. Siyah renk her kadının tercih ettiği eskimeyen mucize kurtarıcısıdır. Her ayakkabıyla, her çantayla her aksesuarla uyum sağlayan siyah bir şey bulamadığımız anlarda gardırobunuzun başköşesinden çıkar ve bizi içinde bulunduğumuz o durumdan kurtarır.

Kilo sorunu olanların çoğunlukla siyah giydiği düşünülse de karizmasıyla, duruşu ve etkileyiciliğiyle ön planda olmak isteyen bayanların birinci tercihi yine siyah yönündedir.

Her kadının dolabının olmazsa olmazı klasik siyah elbiseler. Spor, davet ne olursa olsun siyah renk aklınıza gelebilecek her şey ile rahatlıkla kombinlendiği için alternatif tercihlerin başında gelir. Kişisel görüşümü soracak olursanız; Bir babet ile spor olan elbisenizi siyah topuklu ayakkabı ve yine siyah şıkır şıkır bir çanta ile gece kıyafetine dönüştürmek de sizin elinizde. Siyah elbisenin her kadının dolabında ayrı ve özenli bir yeri olmasının sebeplerinden sadece biri,bu tarihsel gelişimi işte. Siyah elbisenin biz kadınlar arasında bu kadar ayrı bir yeri olduğunu nereden mi biliyorum? Çünkü internette en çok arananlardan  biri siyah elbise modelleri imiş. Eğer dolabınıza yeni bir siyah elbise katmayı düşünüyorsanız ve sizin için de hayat kurtarıcı parça görevini görecekse aslında vücut tipinize uygun siyah elbise tercih edebilirsiniz. Unutmayın klasik siyah kendine güvenin simgesidir.

Yorum Yap

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.